Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sjakko en Willemijn organiseren een gratis Klaverjascursus in Van Zanten

Aangeboden door Eetkamer van Zanten 31 januari 2019

Klaverjassen. Zo’n spel waarvan je met het schaamrood op je kaken moet bekennen dat je het niet kan. Ja, je weet dat het iets met kaarten te maken heeft, maar dat is het ook wel. Voor iedereen die voor eens en voor altijd wil afrekenen met dit gevoel, is er de gratis klaverjascursus van Sjakko en Willemijn op 24 februari tussen 13.00 en 16.30.

Toen Sjakko in de Volkskrant las dat klaverjassen aan het uitsterven was, sloeg hij met zijn vuist op tafel. Dat mocht niet gebeuren. “Ik ben mensen gaan optrommelen en organiseer nu al een jaar een keer per maand een klaverjastoernooi in de kroeg. Steeds meer mensen riepen dat ze mee wilden doen, maar ze konden niet klaverjassen.” Speciaal voor hen draaide Willemijn een half jaar geleden een Powerpointpresentatie in elkaar. “Toen ontstond het idee om zo’n zelfde soort cursus ook in Van Zanten te organiseren.”

Het is net toepen

Want zo moeilijk is het spel nou ook weer niet, aldus Sjakko en Willemijn. “Het is net toepen, maar dan met alle kaarten”, vertelt Sjakko. “Dat is ook een leuk spel, maar na een half uur heb je het wel gezien. Klaverjassen is net wat uitgebreider en minder afhankelijk van geluk.” Willemijn beaamt het verhaal van haar partner in crime. “Je speelt samen met een partner, maar je hebt geen idee welke kaarten zij hebben. En je moet soms risico’s nemen. Je weet nooit wat er gebeurt.”

Helemaal gratis

De cursus is helemaal gratis, dus je hebt echt geen reden meer om bij het eerstvolgende familiefeestje te zeggen dat je niet kunt klaverjassen. Het maakt ook niet uit hoe oud je bent, want bij Van Zanten komen er zowel twintigers als zeventigers op de toernooien af. Sjakko: “Het is gewoon echt een heel leuk spel. En natuurlijk krijg je na afloop spiekbriefjes mee naar huis, zodat je kunt oefenen voor het eerstvolgende toernooi.” Dat is drie weken later, op zondag 17 maart. “Ooit komen mensen Van Zanten binnen en herkennen dan iemand die ze bij het klaverjassen hebben gezien. De droom is dat ze dan zeggen: ‘hoi, zullen we samen gaan klaverjassen?’ en dat er spontaan gekaart gaat worden in de zaak.”

Aanmelden voor de cursus kan via Facebook, door even te bellen of gewoon de kroeg in te lopen. “Dat laatste is natuurlijk het gezelligst.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Eetkamer van Zanten. Meer over Eetkamer van Zanten ontdekken?

Eetkamer van Zanten restaurants en horeca

Gesloten17:00 - 22:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Het zand 1-b, Amersfoort

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.