Sint Maarten vieren? Hier kan het in Amersfoort

Door Charella Hulsbosch 8 november 2017

Ook dit jaar wordt er weer Sint Maarten gevierd in Amersfoort. Waar je heen moet met je lampion? Wij vertellen het je!

<< < Pagina 1 / 3 >
⟵ swipe swipe ⟶

Randenbroek

Tussen 16.30 en 17.30 uur zijn kinderen van harte welkom in de kleine zaal van Nieuwe Erven om hun lampion te maken. Neem hiervoor zelf een oud melkpak (karton of plastic) en een lichtje op een stokje mee. Nieuwe Erven zorgt voor scharen, lijm, vloeipapier en andere versiersels. Op zaterdag 11 november kun je met je eigen gemaakte lampion de lampionnentocht lopen, verzamelen aan het Ravelplantsoen.

Door een kaarsje of lampje voor het raam te zetten weten de kinderen in de optocht dat ze aan mogen bellen.

Speeltuin Rivierenwijk Amersfoort

Foto: ANP

Vanuit de speeltuin Rivierenwijk gaat ook een Sint Maarten optocht door de straten. Let op: de kinderen gaan hierbij niet langs de deuren. De optocht begint om 18.00 uur en wordt even later afgesloten met warme chocolademelk in de speeltuin. Meer informatie vind je in dit evenement op Facebook.

Binnenstad

In de binnenstad is het zaterdag 11 november tussen 16.00 en 17.00 uur knutselen geblazen. Dan worden er namelijk lampions gemaakt en knollen uitgehold ter voorbereiding op de optocht. Om 18.00 start de optocht bij St. Joris op ‘t Zand met het verhaal van Sint Maarten.  Aansluitend gaan de kinderen met hun lampions of knollen de deuren langs om licht en vrolijkheid te brengen. Er wordt afgesloten met chocolademelk en wat lekkers.

Alle kinderen en hun ouders zijn van harte welkom. Ook als je niet in de binnenstad woont. Zaterdag 11 november, om 16:00 uur bij de lutherse kerk in de Langestraat en/of om 18:00 uur bij de oudkatholieke kerk St. Joris op ’t Zand.

Sint Maarten

Hebben we een evenement gemist? Wij horen het graag, dan voegen we de optocht nog aan dit lijstje toe.

<< < Pagina 1 / 3 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen