Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Primeur op Amersfoorts Bockbier Festival: de 1% Bock

Door Annemarie Degens 20 september 2019

Het is bijna herfst, en dat betekent bijna tijd voor… Bockbier! Dé plek bij uitstek om de nieuwste Bockbiertjes van dit jaar te proeven is natuurlijk het Amersfoorts Bockbier Festival, dat dit jaar voor de zevende keer gehouden wordt op het Krankeledenplantsoen. En dit jaar presenteert het festival een primeur: een superlicht Bockbiertje met 1% alcohol voor de lichte drinkers!

Op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 oktober wordt het Krankeledenplantsoen weer omgetoverd tot een grote biertuin. Hier worden meer dan 25 bijzondere bockbieren getapt in een speciaal 2019 Amersfoorts Bockbierglas.

1%

Een van deze bieren is de 1% bock. Dit bier met maar 1% alcohol is een tegenhanger van de seizoensbieren die zich kenmerken door een zwaarder alcoholpercentage. De Ristretto Microbock is een brouwsel van Rock City Brewing. De Amersfoortse brouwerij die al sinds het begin van het festival haar bieren tapt op het evenement. Hoe het alcoholpercentage zo laag wordt gehouden is geheim. “De hoeveelheid alcohol is voor mij net zo spannend, dat laat ik deze week in een lab dubbelchecken.” zegt Koen Overeem, brouwer van Rock City Brewing.

De tekst loopt door onder de foto.

Muziek

Maar het is niet alleen Bockbier wat de klok slaat tijdens het Amersfoort Bockbier Festival: tijdens het evenement zijn er verschillende liveoptredens op de Boothill Live Stage. Achter de toren wordt er een podium opgebouwd waar lokale en minder lokale bands komen optreden. Tussen de bands door zorgen verschillende DJ’s voor muzikale omlijsting. Ook aan de inwendige mens is gedacht, want er staat natuurlijk lekker eten op de kaart.

Entree

Ook de herfst vieren op het Amersfoorts Bockbier Festival? Om toegang te krijgen tot het evenement, kun je van te voren kaartjes bestellen op de website van het festival. Zo weet je zeker dat je naar binnen kunt. Je kan een ticket kopen voor één dag of voor het hele weekend om te genieten van Bockbier, livemuziek en lekker eten op het Krankeledenplantsoen. Mochten er nog kaarten beschikbaar zijn kunnen deze ook bij de ingang van het festival worden aangeschaft.

Meer leesvoer voor bierliefhebbers

bier

Amersfoorts mysterie: hoeveel Amersfoortse bieren zijn er?

Van oudsher is Amersfoort een bierstad. In de middeleeuwen struikelde je over de brouwerijen in de h...

Dit bier schenken horecazaken in Amersfoort het vaakst

Proost! 7 x cafés in Amersfoort voor liefhebbers van speciaalbier

Meer over

Doen Nieuws

adv.