Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Pop-up De Volmolen gaat sluiten, maar niet zonder groots afscheidsfeest

Door Annemarie Degens 11 september 2019

Het is inmiddels alweer 6,5 maand geleden dat de creatieve pop-up De Volmolen de deuren opende in het pand naast de Koppelpoort. Eind deze maand sluit het initiatief de deuren, maar niet zonder Amersfoort te trakteren op een waardig afscheid.

De feiten liegen er niet om: 210 dagen bestaan, 155 dagen kantoor, 48 publieke events, 36 events door de Molenaars, 12 events in samenwerking met Amersfoortse partijen, 1 muziek studio en 1 atelier. Tel dat bij elkaar op, en je hebt zeven maanden De Volmolen.

Broedplaats

Het begon allemaal toen de gemeente besloot de Volmolen een sociaal-culturele functie te geven, nadat de bewoners van het pand – Bertus en Ineke Hylkema – beiden overleden. Kultlab schreef een pitch voor de invulling, en zo werd de creatieve broedplaats geboren. De afgelopen maanden werden er filmavonden, exposities, discussieavonden, workshops en nog veel meer georganiseerd. Maar ook de publieke functie van het monumentale pand werd niet vergeten: “Het blijft een pand van bijna vierhonderd jaar oud, daar moet je wat mee”, vertelde De Volmolen-chef Diederik La Verge ons in een interview. “Bij de VVV krijgen mensen bijvoorbeeld een foldertje mee met informatie over de Volmolen, we laten mensen het pand graag zien.” En daarom werd er iedere zaterdag open huis gehouden bij Kultlab en mocht iedereen een kijkje komen nemen.

Afscheid

Zaterdag 28 september kunnen we voor de laatste keer terecht bij De Volmolen tijdens het afscheidsfeest VOL = Volmolen. Een naam die niet zomaar gekozen is, want bij drukte gaat gewoon de deur dicht. Wees dus op tijd, vanaf 18.00 uur is het feest in volle gang. Wat er precies op de planning staat houdt de organisatie nog even geheim, maar je kunt de nieuwste ontwikkelingen volgen op het Facebookevenement.

De Volmolen

Diederik woont in de Volmolen naast de Koppelpoort: ‘Het torentje is mijn fietsschuur’

Wonen naast de Koppelpoort, niet iedereen kan het zeggen. Toch is de Volmolen veel meer dan alleen D...

Meer over

Doen

adv.