Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Oproep: wat is volgens jou de leukste plek op de Heuvelrug?

Aangeboden door Regionaal Bureau voor Toerisme Heuvelrug en Vallei 12 oktober 2020

Hoe dol we ook zijn op Amersfoort: af en toe is het heerlijk om de stad te laten voor wat ze is en de natuur op te zoeken. Gelukkig ben je vanuit de Keistad zó in de natuur, want de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei liggen vlakbij. Je kunt hier niet alleen heerlijk wandelen en fietsen, maar er zijn ook toffe bezienswaardigheden en leuke horecazaken te vinden. Wij zijn benieuwd: wat is volgens jou de leukste plek op de Heuvelrug?

De leukste, verborgen plekjes ontdekken doe je het beste met tips van locals. Daarom roept het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug en Vallei iedereen op om zijn of haar tips te delen, zodat de organisatie die weer kan delen op deze pagina. Voor RBT Heuvelrug en Vallei is 2020 een bijzonder jaar, omdat de organisatie haar vijfjarig jubileum viert. Met de campagne Mijn leukste plek #opdeheuvelrug wil het RBT alle mooie verhalen over ontdekkingen en belevingen van de afgelopen vijf jaar delen.

De favoriete plek van Andrea: ‘Ik ben bevoorrecht om in zo’n prachtige omgeving te wonen’

Andrea van Lieshout uit Woudenberg hoeft niet lang na te denken als haar wordt gevraagd wat haar favoriete plek op de Heuvelrug is. “Dat is de Heide bij het Treekerpunt. Daar ga ik ook regelmatig een rondje hardlopen. Op het uitzichtpunt heb je ieder seizoen een prachtig uitzicht over de Leusderheide. Een plekje om even stil te staan, te genieten en tot mezelf te komen.”

“Ik laat de prachtige omgeving ook graag aan hardloopmaatjes uit het hele land zien. De reactie is altijd hetzelfde: ‘wat is het hier prachtig!’ En dat is het inderdaad. Dit soort momenten doen me realiseren dat ik bevoorrecht ben in zo’n prachtige omgeving te wonen”, vertelt Andrea. “Mijn tip aan iedereen: Trek je hardloop- of wandelschoenen aan en ga lekker dwalen.”

Tekst gaat verder onder de foto’s

Foto: Andrea van Lieshout
Foto: Andrea van Lieshout
Foto: Andrea van Lieshout

Wat is jouw verhaal?

Is er een plek op de Heuvelrug die sentimentele waarde heeft omdat je daar altijd kwam met een dierbare die er niet meer is? Of ben je verknocht aan het bos waar je verkering kreeg met je grote liefde? Alle verhalen zijn welkom! Ook als je een bepaalde plek heel leuk vindt omdat het er zo mooi is, hoort het RBT graag van je. Jouw leukste plek delen doe je gemakkelijk via dit online formulier. Dan zie jij jouw leukste plek terug op de website!

De Heuvelrug beter leren kennen

Of je nu al jaren op de Heuvelrug komt, of het gebied juist wat beter wilt leren kennen: opdeheuvelrug.nl is een website die je zeker wilt kennen. RBT Heuvelrug en Vallei deelt hier allerlei leuke tips voor de omgeving. Zo vind je op de website onder meer fietsrouteswandelroutes en tips voor een lekkere lunch, borrel of diner.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Regionaal Bureau voor Toerisme Heuvelrug en Vallei. Meer over Regionaal Bureau voor Toerisme Heuvelrug en Vallei ontdekken?

Regionaal Bureau voor Toerisme Heuvelrug en Vallei gemeentediensten

Gesloten09:00 - 17:00

Trompplein 5 , Maarn

Bekijk meer:gemeentediensten

adv.