Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x de lekkerste oliebol van Amersfoort: hier haal je ze volgens jullie

Door Melt Pels 16 oktober 2020

Niet iedereen heeft de tijd en middelen om zelf overheerlijke oliebollen te bakken. Daarom vroegen we op onze Facebookpagina waar jullie elk jaar graag oliebollen vandaan halen. Daar kwam een flinke lijst met tips van onze lezers uit. Hier haal je volgens jullie de lekkerste oliebollen van Amersfoort!

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Het blijft natuurlijk een kwestie van smaak, maar dankzij de tips van Amersfoort heb jij straks vijf goede adressen voor oliebollen. Je hoeft ze alleen nog maar te bestellen en op te halen! Wil je ze toch liever zelf maken? Dan hebben we een lekker recept voor je op de laatste pagina!

Disclaimer: Houd je aan de maatregelen van het RIVM en vermijd drukte. 

Bakkerij van Gent

Foto: Google Maps

Misschien ken je Bakkerij van Gent als Patisserie van Gent. De bakkerij heeft naast vers brood ook heerlijke gebakjes! Vanaf begin november haal je hier heerlijke oliebollen met een extraatje. Een groot deel van de opbrengst van de oliebollen gaat namelijk naar het Meander Medisch Centrum. Dit is het vierde jaar op rij waarop de bakker oliebollen verkoopt voor het goede doel. Vorig jaar is er ruim €10.000,- opgehaald.

Onze tip: probeer de pepernotenbol eens uit!


Meer over Van Gent Patisserie ontdekken?

Van Gent Patisserie bakkers

Gesloten08:00 - 18:00

Noordewierweg 137, Amersfoort

Bekijk meer:bakkers

Bakker’s Oliebollenkraam (Intratuin)

Foto: Bakker’s Oliebollen

Hoe kan het ook anders met zo’n achternaam. De familie Bakker staat sinds 1 oktober weer klaar om de lekkerste oliebollen te bakken. Behalve de ‘naturel’ oliebol hebben ze ook oliebollen met Nutella, banketbakkersroom, peer-kaneel, kersen, banaan en nog meer smaken! Je vindt ze op het parkeerterrein van de Intratuin.

Onze tip: probeer de peer-kaneelbol eens!

Oliebollenkraam Emiclaer

Deze foto is genomen vóór de uitbraak van het coronavirus en dient ter illustratie. Foto: ANP KOEN VAN WEEL

Sinds zaterdag 3 oktober staat deze oliebollenbakkers weer voor je klaar met hun heerlijke creaties. Behalve oliebollen hebben ze hier ook heerlijke slagroomsoesjes, wafels en allerlei andere lekkernijen. De kraam staat in het winkelcentrum, voor de vijver.

Onze tip: probeer de grote kersenbol eens!

Oliebollenkraam Euterpeplein

Foto: Jordy van der Vorst

Voor ons een bekende, want in april stond de oliebollenkraam al op het Euterpeplein! De oliebollen van Jordy zijn onder veel Amersfoorters favoriet. Maar hij heeft ook heerlijke wafels, met wafels erop! Probeer bijvoorbeeld de Luikse wafel met stroopwafels eens, een gekke, maar heerlijke mix van Nederland en België door elkaar.

Onze tip: probeer ook de churros eens!

Sweet Bakery Amersfoort

Foto: indebuurt Amersfoort / Melt Pels

Op het parkeerterrein van Ranzijn Amersfoort, het tuincentrum met dierenwinkel langs de A28, staat Sweet Bakery Amersfoort. Hier haal je heerlijke wafels, in chocolade gedipte aardbeien en… Oliebollen! Hier langslopen is op eigen risico!

Onze tip: probeer ook de churros met chocolade!

Zelf bakken

AD Oliebollentest oliebollen in Amersfoort
Foto: ANP

Liever zelf aan de bak? Dan vind je hier een basisrecept om lekkere oliebollen te bakken. Wat heb je nodig:

  • 500 gram bloem (géén zelfrijzend bakmeel)
  • Een zakje droge gist (7 gram)
  • 25 gram suiker
  • Zout
  • 5 dl melk
  • 100 gram krenten (geweld in rum)
  • 100 gram rozijnen (geweld in rum)
  • Zonnebloemolie om te frituren

Hoe maak je oliebollen:

De rozijnen: Doe de rozijnen en krenten in warm water, voeg eventueel rum toe. Laat dit ongeveer 15 minuten wellen.

Het beslag: los de gist op in warme melk (niet heet, maar warm). Zeef de bloem en meng het met het melk en gist. Voeg een snufje zout en de rozijnen toe (zonder water).

Rijzen: Het gist moet nu z’n werk doen. Dek de mengkom af en zet deze ongeveer een uur in de oven met alleen het lampje aan.

Bakken: Verwarm olie in een pan tot ongeveer 190 graden. Schep met twee eetlepels bollen in het hete vet. Als je deeg genoeg gerezen heeft, drijven en draaien de bollen vanzelf. Wanneer ze mooi bruin zijn, haal je ze uit het vet en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje. Hoe verser je ze eet, hoe lekkerder ze zijn!

Lees ook:

Hier bestel je volgens locals de lekkerste pannenkoeken van Amersfoort

Amersfoorters zijn dol op pannenkoeken! We hebben dan ook keigoede pannenkoekenrestaurants in onze s...

28 x de kerstshow bij de Eurofleur

Alvast even spieken voor je zelf op pad gaat? Onze huisfotograaf Ietse Horneman is alvast naar de Eu...

Handig om te weten: Sligro, Hanos en Makro weer open voor iedereen (ook zonder pasje)

Je hebt het misschien al gemerkt, de drukte in de supermarkten neemt toe en online boodschappen best...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.