Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lekker overdekt skelteren! De verkeerstuin is weer open

Door Melt Pels 3 juli 2020

Alvast even oefenen voor je rijbewijs? Racen met skelters door de tuin of binnen in de hal? Het kan bij de Verkeerstuin. Elke woensdag en zondag kan je gratis terecht met je kleine bij de Verkeerstuin, om te spelen met ijzer op wielen.

Het weer is misschien niet al te best, maar dat mag de pret niet drukken! Bij de Verkeerstuin kan je zowel binnen als buiten skelteren en blijf je dus altijd droog. Tijdens de uitbraak van het coronavirus is de Verkeerstuin drie maanden dicht geweest. Als het aan coördinator Renate ligt, blijft de Verkeerstuin de rest van de zomer gewoon open.

Coronamaatregelen

Er zijn wel wat zaken veranderd. Zo mogen er voorlopig maar dertig bezoekers in het gebouw. “We vragen iedereen om zijn of haar handen te ontsmetten en zich aan de anderhalve meter afstand te houden. Er kan per gezin maar één ouder mee, omdat we anders niet genoeg ruimte hebben voor de andere kinderen”, vertelt Renate.

Foto: Facebook Verkeerstuin – Deze foto is genomen voor de uitbraak van het coronavirus en dient ter illustratie.

Vrijwilligers

Omdat de toegang voor de Verkeerstuin helemaal gratis is, is de organisatie afhankelijk van vrijwilligers. Daarom zijn ze op zoek naar nieuwe vrijwilligers om het team te versterken. Wil je als ouder meehelpen terwijl je kind speelt? Dan kan je dat aangeven bij de deur.

Openingstijden

De toegang voor de verkeerstuin is gratis. Op woensdagen zijn de deuren vanaf 14.30 uur tot en met 16.30 uur geopend. Op zondagen openen de deuren om 14.00 uur en sluiten ze weer om 16.00 uur.


Meer over De Verkeerstuin ontdekken?

De Verkeerstuin

Op aanvraag

Soesterweg 312, Amersfoort

Meer over

Corona Doen

adv.