Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Laatste kans: vannacht zie je de allergrootste supermaan

Door Melt Pels 7 april 2020

AWOEE!! Vanavond (de nacht van 7 op 8 april 2020) zie je de állergrootste supermaan van 2020. Vorige maand kon je de supermaan nog bekijken, maar nu is hij nóg groter! Er zijn namelijk een paar ‘supermanen’ per jaar. De supermaan van vannacht is de laatste en tegelijk ook de grootste van 2020!

Je zal er flink voor moeten opblijven, of de wekker vroeg moeten zetten. Maar vannacht om half vijf is de grootste maan van het jaar te zien. De supermaan in april wordt ook wel de ‘roze maan’ genoemd. Of ‘ie ook echt roze is, valt nog te betwisten. De naam komt namelijk van de bloemen die in april in bloei staan. In de week van de ‘roze supermaan’ zie je veel roze bloemetjes in bloei gaan.

Maanstaren om 4.35 uur

Door het heldere lenteweer dat voorspeld wordt (hallo, 22 graden woensdag!) is deze grootste supermaan van het jaar waarschijnlijk heel goed te zien. Om 4.35 uur is-ie op z’n toppunt. Dan is de afstand tussen de aarde en de maan ‘maar’ 363.595 kilometer. Dichterbij gaat-ie niet komen dit jaar. De supermaan van vorige maand stond bijvoorbeeld zo’n 400 kilometer verder weg van de aarde.

Meer lezen?

Bibliotheek Eemland

Boekenwurm opgelet! 100 e-boeken van de bieb speciaal voor jou

Ben jij een boekenwurm, maar heb je alle boeken uit je boekenkast nu al twee keer uitgelezen? En zij...

Tuinontwerper Jolande: ‘Je kan wel zeggen dat ik veel over mijn eigen tuin praat’

10 x onmogelijke straatnamen in Amersfoort

adv.