Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hoe leuk! Kafé Van Zanten bestaat 40 jaar en dat vieren ze met een mini-festival

Aangeboden door Eetkamer van Zanten 30 oktober 2019

Van Zanten viert dit jaar haar veertigste verjaardag en is echt niet meer weg te denken uit Amersfoort. En zo’n verjaardag kunnen ze natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. “De wegen rondom Van Zanten worden afgesloten, er komt een podium tegenover het Kafé en er kan heerlijk gegeten en gedronken worden”, vertelt Hilde Koopmans, mede-eigenaar van Van Zanten.

Of het nu ochtend, middag of avond is, Kafé Van Zanten is al veertig jaar altijd open. Enige uitzondering op de regel is eerste kerstdag. In het café is het altijd gezellig en er verzamelen zich gasten van alle leeftijden. “Gasten zijn net zo bepalend voor de sfeer als het personeel, de inrichting en de muziek. Die staat trouwens nooit te hard, tenzij we besluiten feest te vieren. Dan gaan alle stoelen aan de kant en iedereen op de tafels.”

Tekst gaat verder onder de foto.

©Van Zanten

Eetkamer Van Zanten

En blijf je iets te lang hangen of heb je lekkere trek? Geen probleem want in het Kafé is er altijd wat te happen, van een plankje Van Zanten tot aan de beroemde hamburger of suggestie van de kok. Of je kunt natuurlijk kiezen voor een tafeltje in de eetkamer. De in 2004 geopende eetkamer is een restaurant met wisselende kaart, culinaire hoogstandjes maar vooral gezond en lekker eten. “Elke dag opnieuw worden de maaltijden vers bereid met bij voorkeur biologische producten. Vlees, vis of vegetarisch. Lekker makkelijk of verrassend bijzonder.”

Tekst gaat verder onder de foto.

©Van Zanten

Toen Hilde 3,5 jaar geleden samen met Tobias van Zanten aan het hoofd kwam te staan van de Van Zanten-familie, stond het vernieuwen van het restaurant direct op haar to-do-lijstje. “De leren stoelen die er stonden waren prachtig, maar na vijftien jaar waren ze een beetje versleten. Het is nu een stuk moderner en het sluit veel beter aan op het café ernaast.” Zo hebben ze de kenmerkende houten bank van het Kafé na laten bouwen.

Mini-festival

Op zaterdag 9 november bestaat Van Zanten veertig jaar en dat betekent: de hele dag feest! De wegen rondom Van Zanten worden afgesloten en op de straat tegenover het Kafé wordt een podium neergezet. De hele dag zijn hier verschillende (Amersfoortse) bands te zien. “Er kan dus gewoon op straat gedanst worden.”

Tekst gaat verder onder de foto.

©Rob Acket

De burgemeester opent het feest en krijgt het eerste exemplaar van het boek Kafékarakters overhandigd, een boek vol foto’s van fotograaf Rob Acket die cafébezoekers van Van Zanten op de gevoelige plaat heeft vastgelegd. Overdag zijn er onder de noemer VanZantenVertier ook verschillende spellen te doen, die te maken hebben met het veertig jarig bestaan. In de binnentuin van het St. Joseph kan lekker gegeten en gechilld worden. Ook wordt er een nieuwe groepsfoto gemaakt (de vorige is van het 33-jarig bestaan en daar staan zo’n 200 gasten op). Iedereen is welkom om het feest mee te vieren. Het feestje eindigt om 00.00 uur met de huisdj’s Annemarijn en Dirk.

  • Waar: in en rondom Van Zanten
  • Wanneer: zaterdag 9 november
  • Tijden: van 12.30 tot 00.00 uur
  • Meer informatie: kijk hier >>>


Meer over Eetkamer van Zanten ontdekken?

Eetkamer van Zanten restaurants en horeca

Gesloten17:00 - 21:30

Het zand 1-b, Amersfoort

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lees ook:

Rob Acket zet De Kafékarakters van Van Zanten op de foto

Rob Acket - fotograaf en tevens buurman van Kafé van Zanten - begon afgelopen november met het portr...
Van Zanten

Eetkamer van Zanten gaat aan kop in Leukste Restaurant Verkiezing in Amersfoort

Vandaag is je laatste kans om op een Amersfoorts restaurant te stemmen in de Leukste Restaurant Verk...
Van Zanten

Van Zanten is vernieuwd: ‘De Eetkamer sluit nu veel beter aan op het Kafé’

We lopen Eetkamer Van Zanten binnen terwijl de nieuwe chefkok Dolf bezig is zijn eigen jus te maken....

adv.