Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het is december! Naar deze evenementen in Amersfoort kijken we uit deze maand

Door Annemarie Degens 2 december 2019

December is van start gegaan! Een nieuwe maand, vol nieuwe kansen om leuke dingen te ondernemen. Uiteraard met een hoop kerstigheid, maar er staan ook allerlei andere leuke evenementen op de planning in Amersfoort. Wij pikten de leukste er voor je uit dus pak de agenda er maar weer bij!

Page 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Dating on Ice

Heerst er al een tijd ijzige stilte in jouw liefdesleven? Staat jouw hart in de kou? Wij hebben de oplossing: ga op 4 december speeddaten op het ijs bij het WinterparadIJS! Speciaal voor de Amersfoortse single tussen de 20 en 35 jaar organiseert het WinterparadIJS op het Eemplein in samenwerking met studenten van de HU een speeddate avond op de schaatsbaan. Ideaal voor degenen die schaatsmoves hebben om verliefd op te worden!


Meer over WinterparadIJS Amersfoort ontdekken?

WinterparadIJS Amersfoort schaatsbanen

Vandaag gesloten

Eemlaan 100, Amersfoort

Bekijk meer:schaatsbanen

All the single ladies (and men): je kunt gaan speeddaten op het ijs bij WinterparadIJS

Heerst er al een tijd ijzige stilte in jouw liefdesleven? Staat jouw hart in de kou? Dan hebben wij ...

Flirting with the Blues

Flirting With The Blues

Voor de echte liefhebbers is Flirting with the Blues al een begrip. Het indoorfestival slaagt er jaarlijks in een aantal bluesgiganten naar Flint in Amersfoort te halen, die hun sporen ook internationaal verdiend hebben. De vijfde editie beslaat dit jaar weer twee dagen, en wel op 13 en 14 december. Kijk voor het complete programma en voor tickets op de website van het festival.


Meer over Flint Amersfoort ontdekken?

Flint Amersfoort theaters

Vandaag gesloten

Coninckstraat 60, Amersfoort

Bekijk meer:theaters

HoHoHof Wintermarkt

Foto: HoHoHof

Op 19, 20 en 21 december is er op de Hof iedere avond (van 16.00 tot 22.00 uur) een wintermarkt. Het is de bedoeling dat het plein tijdens de HoHoHof Wintermarkt vol komt te staan met kramen in winterse sferen. De ondernemers van de Hof zorgen voor hapjes en drankjes. Op 22 december wordt er ook een bakwedstrijd en een baksale georganiseerd voor het goede doel.

terras op de Hof Lapart

Leuk, er komt in december een HoHoHof Wintermarkt op de Hof

Wij kijken nu al uit naar de knusse decembermaand. Nu we weten dat er een wintermarkt komt op de Hof...

Winter Wonder Markt

Kerstmarkt op het eemplein

Kraampjes met bijzondere lokale spulletjes, lekker eten, warm drinken, muziek, gezelligheid… Je kunt het allemaal verwachten tijdens de zesde editie van de Winter Wonder Markt, voorheen bekend onder de naam Midwintermarkt. Samen met studenten van MBO Amersfoort tovert de organisatie het terrein van De Nieuwe Stad om tot een heus winterwonderland!


Meer over De Nieuwe Stad ontdekken?

De Nieuwe Stad bezienswaardigheden

Oliemolenhof 108a, Amersfoort

Bekijk meer:bezienswaardigheden
Kerstmarkt op het eemplein

Gezelligheid: de Winter Wonder Markt komt weer naar De Nieuwe Stad

Kerstmarkten organiseren hoeven we heus niet alleen aan onze oosterburen over te laten, dat doen we ...

Mirakels Amersfoort

In onze historische binnenstad brengt de stichting Mirakels Amersfoort het verhaal van Johan van Oldenbarnevelt tot leven. Leer Amersfoort dankzij echte acteurs en moderne technieken op een andere manier kennen! Mirakels is een speciale stadswandeling van ongeveer 60 minuten en vindt plaats van 26 t/m 28 december. Ook in het nieuwe jaar kun je nog kennismaken met Mirakels, en wel op 3 en 4 januari. Meer informatie en tickets via de website.

Winterkwartier

Het leukste gratis kinderfeest tussen Kerst en Oud & Nieuw komt er weer aan! De tiende jubileum-editie van het Winterkwartier in de Verkeerstuin op de Wagenwerkplaats vindt plaats op zaterdag 28 & zondag 29 december 2019. Meer info vind je hier.


Meer over Wagenwerkplaats ontdekken?

Wagenwerkplaats indoor speeltuinen

Piet Mondriaanplein 61, Amersfoort

Bekijk meer:indoor speeltuinen

Tiende Kerstmannenloop

Inschrijving Kerstmannenloop Amersfoort geopend
Foto: AD Amersfoortse Courant / Saskia Berdenis van Berlekom

Alle sportieve kerstmannen en -vrouwen verzamelen: op 20 december is het weer tijd voor de Kerstmannenloop. De tiende editie alweer! Het is inmiddels een bekende aanblik, die grote stoet kerstmannen en kerstvrouwen die door de straten van Amersfoort rennen. Vanaf 19.30 uur kun je ze dit jaar weer zien! Meedoen? Meer info en inschrijven vind je hier.

Dag van de Popquiz

Op “Derde Kerstdag” kun je op tientallen locaties in het land meedoen aan een avondvullende popquiz die in het teken staat van het voorafgaande jaar, en ook weer bij FLUOR! Er zijn weer biertjes in overvloed, net te weinig zitplekken en de gezelligste fragmentjes van toen en nu, waar hard op meegezongen mag worden. Stel een zo gevarieerd mogelijk team samen, haal je teamticket en come out and play! Meer info en tickets via de website.


Meer over FLUOR ontdekken?

FLUOR poppodia

Op aanvraag

Oliemolenhof 22, Amersfoort

Bekijk meer:poppodia

 

Page 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.