Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

(Hard)lopen over voormalig militair terrein voor het goede doel: MS Motion komt er weer aan!

Aangeboden door Stichting Nationaal MS Fonds 16 augustus 2019

Ooit was het de plek waar straaljagers opstegen en landden, maar op 29 september 2019 is Park Vliegbasis Soesterberg het decor voor MS Motion Utrecht. Het hardloop- en wandelevenement wordt georganiseerd door het Nationaal MS Fonds. Het doel? Geld inzamelen voor onderzoek naar de vreselijke ziekte van het centrale zenuwstelsel. Extra bijzonder: aan het sportieve evenement doen ook mensen mee die zelf MS hebben. Of je nu vijf of tien kilometer rent, loopt of meedoet in een rolstoel: het kan allemaal!

Bijzonder parcours

Je denkt misschien: ‘Huh, MS Motion Utrecht? Wat heb ik daar te zoeken als Amersfoorter?’ Snappen we! Omdat MS Motion een regionaal evenement is én vlakbij onze stad wordt gehouden, wilden we dit toffe evenement toch met je delen! Bovendien is de start van MS Motion Utrecht vanuit Amersfoort hartstikke goed te bereiken. Als je meedoet, kun je de trein pakken naar Den Dolder. Die rit duurt zo’n tien minuten, waarna je wandelend of met de pendelbus richting de start kunt.

MS Motion Utrecht is de vijfde editie van het hardloop- en wandelevenement dit jaar. Eerder in 2019 vond het evenement plaats in Zwolle, Rotterdam, Almere en Den Bosch. Als deelnemer laat je je op jouw eigen actiepagina sponsoren om onderzoek naar MS te ondersteunen. Met jouw deelname steun je niet alleen het goede doel, maar krijg je ook een unieke ervaring. Het bijzondere parcours voert dwars door Park Vliegbasis Soesterberg. Dit mooie stukje natuur was vroeger militair gebied, wat onder andere te zien is aan de imposante landingsbaan die hier nog steeds ligt.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Foto: MS Motion 2018, via Stichting Nationaal MS Fonds
Foto: MS Motion 2018, via Stichting Nationaal MS Fonds
Foto: MS Motion 2018, via Stichting Nationaal MS Fonds

De smaak te pakken

Aan MS Motion Utrecht doen veel mensen mee met een bijzonder verhaal. Onder hen zijn ook de zussen Eva (28) en Judith Huisman (31). “Vroeger lachten we hardlopers stiekem uit, maar in 2015 kreeg Judith ineens tóch de smaak te pakken”, vertelt Eva. Inmiddels zijn beide zussen om en lopen ze 29 september de tien kilometer.

‘Ik wilde rennen omdat mama dat niet meer kon’

Ze hebben daarvoor een bijzondere reden, want ze verloren hun moeder aan MS. “In 2018 liep ik de halve marathon voor het Nationaal MS Fonds. Ik wilde rennen omdat mama dat niet meer kon”, aldus Judith. Eva vult aan: “We lopen MS Motion voor onze eigen gezondheid en omdat de vliegbasis een gave plek is. En boven alles doen we mee in de hoop dat niet meer dochters hun moeder aan MS hoeven te verliezen.”

Inschrijven maar!

Ben je dit jaar ook bij MS Motion Utrecht? Hup, op naar het inschrijfformulier! Inschrijven kan individueel of als team. Het inschrijfgeld bedraagt €20,- per persoon, en kinderen tussen zes en twaalf jaar oud betalen €10,-. Kinderen tot vijf jaar doen gratis mee.

Als je je vóór 9 september inschrijft, krijg je een gepersonaliseerd startnummer met je (team)naam thuisgestuurd. Schrijf je je in tussen 9 en 19 september dan krijg je een niet-gepersonaliseerd startnummer toegestuurd. Iedereen die zich na 19 september inschrijft, kan op de dag zelf een startnummer ophalen bij de inschrijfbalie. Klik op de oranje button hieronder om je meteen aan te melden.

Is vijf of tien kilometer lopen of rennen je wat te veel? Je kunt ook een steentje bijdragen als donateur. Op deze pagina kun je een deelnemer of team zoeken om te sponsoren.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Stichting Nationaal MS Fonds. Meer over Stichting Nationaal MS Fonds ontdekken?

Stichting Nationaal MS Fonds


Mathenesserlaan 378, Rotterdam

adv.