Hardlopen combineren met yoga? Het kan binnenkort in Amersfoort

Foto: indebuurt Amersfoort

Misschien denk je wel: hardlopen en yoga, wat een vreemde combinatie. Maar eigenlijk blijken die twee sportieve disciplines supergoed op elkaar aan te sluiten! Hardloper Robert en yogadocente Jiske leggen ons uit waarom deze combinatie zo perfect samengaat en nog veel leuker: hoe jij je kunt inschrijven voor een cursus van zes lessen.

Vanwege de coronacrisis is de eerste les uitgesteld tot woensdag 3 juni 2020. 

Ongeveer drie jaar geleden volgde Robert een yogales bij Jiske. De lessen bevielen zo goed, dat Robert bleef terugkomen. “Toen ik ben gestopt met voetballen, ben ik begonnen met hardlopen. Van hardlopen krijg je korte spieren en ik kon mijn tenen echt niet aanraken. Toen ben ik in aanraking gekomen met yoga. De combinatie bleek een positief effect te hebben op mijn hardloopprestaties”, legt Robert uit.

Het samenbrengen van twee disciplines

Tijdens de yogalessen waar Robert ontmoette hij Jiske, die de lessen verzorgde. Jiske is al ruim tien jaar bezig met yoga en kwam er per toeval mee in aanraking. “Ik hield altijd al veel van sport en bewegen, en was een fanatieke spinner. Toen de spinning lessen werden vervangen door yoga was ik in eerste instantie verontwaardigd”, legt Jiske uit. Toen Jiske in India opnieuw met yoga in aanraking kwam, sloeg de yogavonk over. Terug in Nederland volgde Jiske verschillende yogaopleidingen en inmiddels heeft ze van haar hobby haar werk gemaakt.

De klik tussen Robert en Jiske werd al snel duidelijk toen ze aan de praat raakten over hun werk; Robert als hardlooptrainer en running coach, en Jiske als yogadocente. Tijdens de gesprekken kwamen zij erachter dat de combinatie van de twee disciplines iets was waar ze verder over moesten praten. En zo ontstond uiteindelijk de combinatie van hardlopen en yoga.

Lekker naar buiten

Volgens Jiske en Robert is het heel goed om lekker naar buiten te gaan. Het maakt niet uit of je al een yoga- of hardloopheld bent, of juist helemaal niet, iedereen kan meedoen. “Het gaat er niet om dat we straks bijvoorbeeld vijf kilometer achter elkaar kunnen rennen in een groep. Het gaat er vooral om dat je je bewust bent van je omgeving. Dat je let op je ademhaling en kunt genieten van wat je om je heen ziet”, zegt Robert.

“Het gaat veel meer om de weg ernaartoe en niet om het doel”, vult Jiske aan. “Yoga kun je overal doen; buiten, maar ook in de rij voor de kassa. Naast het trainen van een goede hardlooptechniek, helpen wij  je met het trainen van je mindset. Zo leer je ook te genieten van het buitensporten. We leren je om meditatief te lopen, zodat je beter ‘voelt’ wat er om je heen allemaal is. Je leert luisteren naar de geluiden om je heen. Dit alles geven we je op een leuke, laagdrempelige manier mee, zonder dat we ons focussen op het aantal kilometers”, zegt Jiske.

De trainingen

Op woensdag 3 juni 2020 gaat de eerste training van start. In totaal volgen er zes trainingsdagen. Elke keer op woensdag van 09.00 tot 10.00 uur. “We beginnen met een aantal oefeningen om je spieren los te maken en vragen je wat je al weet over yoga en hardlopen”, zegt Robert. “We zijn altijd met z’n tweeën bij de trainingen aanwezig, want sommige mensen willen misschien een extra rondje rennen en anderen willen misschien wat meer yogaoefeningen doen. Dat kan allemaal”, vult Jiske aan.

“We geven mensen graag een gezonde lifestyle mee. Met het goede van yoga en het goede van hardlopen. Tijdens de eerste training bespreken we de doelen van deelnemers. Iedereen doet uiteindelijk mee vanuit zijn eigen kracht en motivatie. Wij helpen mensen door ze te stimuleren om plezier te vinden in het buiten sporten en uiteindelijk geven we ze tools mee waardoor ze goed voor zichzelf gaan zorgen”, zegt Robert.

“Ik wil mensen ook meegeven dat yoga niet zweverig is en dat je er juist heel veel van kunt leren. Er komt in het leven van alles op je pad. Wat voor shit dat ook is, of hoeveel modder je ook tegenkomt, er is altijd een weg in te vinden. Met yoga leer je denken in mogelijkheden”, zegt Jiske.

Jiske en Robert zijn beiden echte mensen-mensen. Ze kijken er naar uit om de trainingen te gaan verzorgen. “Het is ook nog eens lekker in de buurt; we organiseren de wekelijkse trainingen in Bos Nimmerdor in Amersfoort Zuid”, leggen Robert en Jiske uit.

Wil jij meer informatie over de trainingen van Robert en Jiske, bel of mail gerust! Ben je al overtuigd en wil jij je vast aanmelden? Kijk dan vast even op de website van Robert of op de website van Jiske. Voor zes lessen van één uur betaal je €60,-.

Hardlopen en Yoga

Amersfoort

Meer informatie

Lees meer:

 • Wil jij een 'Nieuw in Amersfoort' alert ontvangen?
  Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Amersfoort.

Hardlopen en Yoga

Amersfoort

Meer informatie

Hardlopen en Yoga

Amersfoort

Meer informatie

Meer in deze categorie

Gezondheid

Ga naar “Dit moet je doen als je de eikenprocessierups spot in Amersfoort”

Dit moet je doen als je de eikenprocessierups spot in Amersfoort

Ga naar “Dit is wat je moet doen bij brand in Amersfoort”

Dit is wat je moet doen bij brand in Amersfoort

Aangeboden door NL Alert

Ga naar “Craniotherapeut Micheline heeft een oplossing voor stressklachten: ‘Mensen veranderen compleet’”

Craniotherapeut Micheline heeft een oplossing voor stressklachten: ‘Mensen veranderen compleet’

Aangeboden door Cranio Midden Nederland

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Spijkerjasje € 22,99”

Spijkerjasje € 22,99

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “Jurk € 17,99”

Jurk € 17,99

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “Vans sneakers € 45,00”

Vans sneakers € 45,00

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “The Original Induction Mate inductiematten van € 19,99 voor € 14,99”

The Original Induction Mate inductiematten van € 19,99 voor € 14,99

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “Bananen van € 1,29 voor € 0,89”

Bananen van € 1,29 voor € 0,89

 • Geldig t/m 10 juli 2022

Vacatures

Ga naar “Massage therapeut bij QoQo Massage Clinics”

Massage therapeut bij QoQo Massage Clinics

 • QoQo Massage Clinics Amersfoort
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Medewerker Verkoop”

Medewerker Verkoop

 • IKEA
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Traineeship Low Code Developer bij Acto”

Traineeship Low Code Developer bij Acto

 • Acto Informatisering B.V.
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Helpdeskmedewerker”

Helpdeskmedewerker

 • Randstad
 • Parttime
Ga naar “Storemanager Erotica Hilversum/Amersfoort”

Storemanager Erotica Hilversum/Amersfoort

 • Erotica Amersfoort
 • Fulltime

Topper

Agenda

Ga naar “Theaterweek (11 tot 14 jaar) – Creëren met elkaar”

Theaterweek (11 tot 14 jaar) – Creëren met elkaar

 • Theaterweek
 • Van 11 jul t/m 15 jul

Topper

Ga naar “Bosbaden”

Bosbaden

 • iederal
 • 18 september 2022

Topper

Ga naar “BIJzonder”

BIJzonder

 • iederal
 • 10 juli 2022

Topper

Ga naar “De Snuffelmarkt”

De Snuffelmarkt

 • Van 3 apr t/m 6 nov
Ga naar “ Mont Martre dé Curiosa, Antiek, Brocante en Vintagemarkt”

 Mont Martre dé Curiosa, Antiek, Brocante en Vintagemarkt

 • Van 14 mei t/m 3 sep