Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sinterklaas in Amersfoort: kom naar de drive-intocht

Door Melt Pels 24 november 2020

Na de online intocht van de Sint, komt er nu ook een sinterklaas drive-intocht! Op zaterdag 28 en zondag 29 november, kunnen ouders met hun kinderen door de drive-intocht bij Rock City Brewery!

Omdat de grote intocht bij de Eem dit jaar niet door kon gaan, heeft Sinterklaas iets nieuws bedacht: een drive-intocht bij Rock City Brewery. Het idee van de sint leek eigenaar Koen Overeem wel wat. Hij leent zijn loods uit aan de pieten en de goedheiligman, die het nu gebruiken om strooigoed en chocoladeletters te maken.

Rock City en UnderDock

“Dit jaarlijks kinderfeest wil je je kinderen toch niet onthouden?”, vertelt Koen. Rock City had haar opslagloods tijdens deze tweede intelligente lock-down al omgetoverd tot een drive-thru. Ook  Jeroen van UnderDock hielp bij het opzetten van de drive-intocht voor de sint.

Drive-intocht

Omdat de drive-in wel coronaproof moet blijven, moeten ouders in de auto blijven. De kinderen worden door de sint en de pieten ontvangen voor een rondleiding. Omdat Sinterklaas graag wilt weten hoe laat je komt, wordt gevraagd om vooraf je kenteken en de namen van je kinderen door te geven via de website van de Drive-intocht. De sint spreekt de kinderen dan persoonlijk toe. De kinderen mogen de brouwerij in, dat nu door de pieten wordt gebruikt om heerlijke pepernoten- en chocoladeletters te maken.

Chocolademelk en glühwein

Uit de ketels waar normaal bier stroomt, komt nu warme chocolademelk. Ook de ouders krijgen een lekker warm kopje koffie, thee of glühwein. “Wegens corona mogen de ouders helaas de auto niet verlaten. Wel kunnen ouders kleine cadeautjes en wat te eten kopen vanuit de auto. Geen zin om te koken? Dan kunnen ze ook een maaltijd kopen die alleen nog even in de oven hoeft. Inclusief een lekker sinterklaastoetje”, vertelt Koen.

De drive-intocht is gratis te bezoeken. Wil je iets lekkers kopen of eten terwijl je op de kinderen wacht, dan is het verstandig om geld mee te nemen. Bij de drive-intocht staat een ton voor donaties die naar Voedselbank Amersfoort gaan. “Zo hopen we de kinderen die afhankelijk zijn van de Voedselbank ook een klein Sinterklaasfeest te geven.”


Meer over Rock City Brewpub ontdekken?

Rock City Brewpub restaurants en horeca

Gesloten12:00 - 00:00

Mijnbouwweg 15, Amersfoort

Bekijk meer:restaurants en horeca

VIDEO: Zo zag de sinterklaasintocht in Amersfoort eruit!

Afgelopen zaterdag 14 november 2020 kwam Sinterklaas via het digitale kanaal. De aankomst van de Pak...

Wil je zien: Amersfoort heeft een eigen Sinterklaasjournaal

De Sint komt weer naar Nederland en de intocht dit jaar zie je op het digitale kanaal! Ondanks dat w...

Jamin komt met sinterhaas: ‘Het is al een raar jaar, dus dit kan er ook wel bij’

Jamin komt nu met een wel heel bijzondere actie: de Sinterhaas. Een chocolade figuur in de vorm van ...

5 x zo kom je helemaal in de sinterklaassfeer in Amersfoort

Heel eerlijk: bij veel mensen zit de sinterklaassfeer er nog niet in. Door de maatregelen gaat de tr...

5 x hier haal je betaalbare schoencadeautjes voor Sinterklaas

'Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje, gooi wat in mijn laarsje, dank u Sinterklaasje!’...

adv.