Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Schatzoeken in Amersfoort: indebuurt probeert geocachen uit

Door Melt Pels 22 mei 2020

Hou jij van puzzelen en lijkt het je leuk om op zoek te gaan naar verborgen schatten? Bekijk Amersfoort dan eens vanaf de andere kant en ga geocachen! Meedoen is gratis en het enige wat je nodig hebt is… je smartphone.

Denk je nu: geocaching, wat de *bleep* is dat? Snappen we. Geocaching is een superleuke buitenactiviteit waarbij je met een GPS-tracker (zoals die op je smartphone) op zoek gaat naar hele specifieke locaties waar caches verstopt liggen. Dit zijn kleine capsules waar het geocachen om draait! Tijdens je zoektocht naar deze caches, ga je van plek naar plek en laat altijd iets van jezelf achter: een notitie in een boekje of een klein cadeautje. Het voelt een beetje als een speurtocht voor volwassenen.

Onze ervaring

We openen onze geocache app en volgen de aanwijzingen op. Vlak bij onze achtertuin ligt een geocache met de naam ‘Buxus’ verstopt. Eenmaal op de aangegeven locatie kijken we uit over de A1 richting Zwolle. We staan bovenop de geluidswal van Nieuwland en beginnen te zoeken. We lezen de hint waarmee de we verborgen geocache zouden moeten vinden: ‘Buk(sus) eens’. Plots zien we een half bolletje van een nep-buxusplantje verstopt liggen. We lopen er naartoe, tillen het nep plantje op en…

De tekst loopt door onder de afbeelding

geocache buxus nieuwland gevonden
Foto: Melt Pels

Geocachen

Al twintig jaar wordt dit spel over heel de wereld gespeeld. Amersfoort zit helemaal vol met verstopte geocaches! Misschien heb je er weleens per ongeluk eentje gevonden, zonder dat je wist wat het was. Als je een geocache vindt dan open je de pot en schrijf je je naam in het boekje. Soms laten andere geocachers een klein cadeautje achter, dat mag je meenemen. Het is dan wel de bedoeling dat je zelf ook iets achterlaat voor de volgende persoon.

De tekst loopt door onder de video

Meedoen?

Beginnen met geocachen is net zo moeilijk als het downloaden van een app op je telefoon. Er zijn een paar dingetjes die je moet weten voor je begint:

  • Neem iets mee om je handen te wassen of gebruik handschoenen om jezelf te beschermen tegen het coronavirus.
  • Zorg dat je een pen bij je hebt. Zonder een pen kan je namelijk je naam niet in de logboekjes achterlaten.
  • Neem kleine spulletjes mee die je weg wilt geven. Vind je een mooie sleutelhanger in een geocache, dan mag je die meenemen, mits je ‘m omruilt voor iets van dezelfde, of een grotere waarde.
  • Laat een geocache altijd achter zoals je ‘m vond.
  • Er is een enorme online community rondom geocachen. Het is ook erg leuk om via de app foto’s te delen van jezelf met de gevonden cache. Ook kan je de eigenaren van de verstopte cache laten horen wat je ervan vond!
  • Verklap de exacte verstopplek niet voor een ander. Plaats geen foto’s online van de exacte locatie van de geocache, het zoeken is het leukste deel!

De tekst loopt door onder de afbeelding

Foto: Melt Pels
Foto: Melt Pels
Foto: Melt Pels
Foto: Melt Pels

Verschillende soorten caches

Wij zijn begonnen met de ‘traditionele geocache’, dat is een geocache die simpelweg ergens verstopt is. Ook zijn er nog een flink aantal soorten geocaches. Van puzzels en mysteries, tot geocaches die je wat bijleren over het ontstaan van onze planeet. Sommige creatievelingen zetten een compleet moordmysterie uit, dat je door middel van puzzels kunt oplossen. Wij raden je aan om te beginnen met traditionele geocaches. Pak de fiets, ga op schattenjacht en neem de kids gezellig mee tijdens je speurtocht. Heb je de eerste gevonden, dan ga je door naar de volgende!

De tekst loopt door onder de afbeelding

Foto: Geocaching.com

Meer lezen?

Amersfoort transformeert in een levend-cluedo spel!

Het was Juffrouw Scarlet met het mes in de gang! Als je dol bent op bordspelletjes, dan mag Cluedo n...

8 x nog meer onmogelijke straatnamen in Amersfoort

Quiz: test je kennis over de coronamaatregelen in Amersfoort

adv.