Flint organiseert een gratis festival en deze toffe dingen kun je er doen

Aangeboden door Flint Amersfoort 14 januari 2019

Een middag waarop je gratis naar toffe bands kunt luisteren en superlekker kunt eten, daar zeg je toch geen nee tegen? Flint organiseert op zaterdag 26 januari tussen 16.00 en 20.00 TREK Live XL, het moment om te genieten van alles wat het theater te bieden heeft. 

Stadsprogrammeur Lennart kon zijn lol op tijdens het organiseren van TREK Live XL. “Het thema van het festival is Americana en Country. We hebben drie verschillende artiesten geboekt, die allemaal passen binnen dat thema.”

“We willen altijd lokaal talent stimuleren”

Zo komt soloartiest Arno Mijnten langs, die de hits van Johnny Cash en Bruce Springsteen nieuw leven inblaast. Dansen kan op de muziek van de swingende zevenkoppige Jody Kailola Band en als afsluiter treedt countryartiest Laura Kits op. “Veel artiesten komen uit Amersfoort. We willen altijd lokaal talent stimuleren”, vertelt Lennart. Dat blijkt uit het feit dat een van de bekendste Amersfoorters het geheel aan elkaar mag draaien met zijn dj-set: dj Bugs Benny, beter bekend als Bernard van Gellekom.

Het eten van TREK

Omdat goede muziek niet zonder goed eten kan, heeft Flint speciaal voor het festival een menu samengesteld. Restaurant TREK zet op zaterdag de smoker aan om de lekkerste hamburgers te bereiden. Ook is er genoeg keuze voor de vegetariërs en visliefhebbers onder ons en zoetekauwen kunnen smullen van de brownies. “Die dag kun je niet reserveren in het restaurant, je loopt gewoon lekker binnen voor een hapje. Het idee van het festival is dat je de hele middag laagdrempelig kunt genieten van lekker eten en drinken en tegelijkertijd te gekke muziek kunt horen”, aldus Lennart. Flint-collega Donata vult aan: “Flint is zoveel meer dan een theater, het bruist hier.”

Theaterweekend

Het gratis festival is een onderdeel van het Theaterweekend, dat op vrijdag 25 januari begint en zondag 27 januari weer eindigt. Drie dagen lang geniet je voor een tientje per voorstelling van alles wat het theater te bieden heeft. Aansluitend op het festival kun je bijvoorbeeld naar de voorstelling Motel Westcoast, waar Syb van der Ploeg van De Kast in meespeelt. “Het hele weekend hebben we een heel divers aanbod. Er zijn muziekvoorstellingen, cabaret, familievoorstellingen en zelfs een escaperoom”, vertelt Donata. En niet zomaar een escaperoom, maar eentje die gecombineerd wordt met moderne dans. “Het is eigenlijk een dansvoorstelling en escaperoom in een. In de dans zitten hints die je weer verder brengen.”

Kinderen in het theater

Op zondag zijn er familievoorstellingen, speciaal voor ouders met jonge kinderen. In de foyer staat een ballenbak en kunnen kinderen spelen met grote legoblokken. “Kinderen in het theater vind ik fantastisch”, vertelt Lennart. “Ik hoop dat de magie van het theater ook op hen overslaat. Als dat vuurtje eenmaal aan is, dan blijven ze terugkomen. Ik ben ook als kind gepakt door het theater.” Liefhebbers van klassieke muziek vind je zondag in de Sint Aegtenkapel, waar celliste Maya Fridman en pianiste Helena Basilova optreden.

Benieuwd naar het volledige programma? Dat kun je hier bekijken.

Flint Amersfoort theaters

Nu open10:00 - 16:00

Coninckstraat 60, Amersfoort

Bekijk meer:theaters

adv.