Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Flint: ‘Ons Amersfoortse theaterhart klopt nog steeds’

Door Juliette Schmitt 1 april 2020

Lege zalen, dat wil je als theater niet meemaken. Helaas is dat voor theater de Flint in Amersfoort op dit moment de keiharde realiteit. Tot 1 juni 2020 heeft het theater alle geplande voorstellingen moeten schrappen. “De meeste voorstellingen gaan na 1 juni gewoon door, maar we wachten eerst af wat er allemaal gaat gebeuren, voordat we kunnen herplannen”, legt Donata van Asselt, marketingmedewerker van Flint uit. “Omdat ons theaterhart nog steeds klopt, nodigen wij iedereen in Amersfoort uit voor De Lege Zaal.”

De Lege Zaal is een nieuw project van Flint en vindt acht weken achter elkaar op vrijdagavond plaats. Om 20.15 uur, hetzelfde moment waarop de zaal normaal gesproken opengaat voor de vriendenavond, speelt er elke week een andere artiest op het podium. De zaal is leeg, want er mag geen publiek aanwezig zijn, maar jij mag wel helemaal gratis meekijken! Flint streamt het optreden namelijk via Facebook en via de website.

Acht weken lang

Wie er tijdens die acht vrijdagavonden komen optreden, is nog een verrassing. “Het kunnen lokale en landelijke artiesten zijn en we willen elk genre op het podium hebben”, vertelt Donata. “We willen het een beetje spannend houden, daarom blijft de artiest van de avond geheim tot aan het optreden”, legt ze uit.

Voor Flint is De Lege Zaal ook best spannend. “Dit is de eerste keer dat we dit doen. We hebben het vorige week pas bedacht en het eerste optreden is vrijdagavond al. Onze slogan is: ‘Flint is het Theaterhart van Amersfoort.’ En dit theaterhart willen we graag met alle Amersfoorters delen. Via De Lege Zaal laten we zien dat ons theaterhart nog steeds klopt”, legt Donata uit.

Meekijken vanuit huis

Jij kunt dus acht vrijdagavonden (helemaal gratis!) genieten van theater vanuit huis. De avonden zijn een aanloop naar de vriendenavonden van Flint. In voorgaande seizoenen konden vrienden van Flint tijdens die avonden previews van het aankomende theaterseizoen bekijken. “In de online versies zijn het geen previews, maar verschillende landelijke en lokale artiesten, die in een lege zaal optreden”, legt Donata uit.

Vrienden zijn belangrijker dan ooit

Vrienden zijn voor Flint altijd al belangrijk geweest, maar in deze tijd zijn ze belangrijker dan ooit. De meer dan duizend vrienden die Flint nu al heeft, worden online uitgenodigd zodat zij alsnog de previews van het komende theaterseizoen online kunnen zien.

Jij kunt Flint in deze moeilijke tijd steunen, door vriend van Flint te worden. Je doet dat door een zilveren lidmaatschap van €25,- te kopen. Wil je topvriend worden, dan kun je kiezen voor een gouden of platinum lidmaatschap. Het Vriendenlidmaatschap heeft ook voor jou voordelen. Zo krijg je voorrang op de jaarlijkse start van de kaartverkoop van het nieuwe seizoen! Veel meer kans dus dat jij die toffe kaarten voor jouw favoriete artiest scoort! Wil je meer informatie, bel dan even met de Flint op telefoonnummer 033- 4229229 of kijk online. 


Meer over Flint Amersfoort ontdekken?

Flint Amersfoort theaters

Gesloten10:00 - 16:00

Coninckstraat 60, Amersfoort

Bekijk meer:theaters

Verder lezen:

Heel Holland Bakt-winnaar Anna is verloofd: ‘Waar veel mensen zich druk maken over de jurk, doe ik dat over de taart’

De Amersfoortse Anna Yilmaz werd in 2019 verkozen tot beste thuisbakker van Nederland. Ze ging er to...

Lunchroom Royals deelt 250 broden uit aan zorgpersoneel

Even gluren: dit bijzondere huis staat te koop voor ruim 1,7 miljoen

Lekkerrrr: recepten van Amersfoortse pannenkoekmeesters!

Meer over

Doen

adv.