Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Festivalalert: straattheaterfestival Spoffin komt er weer aan!

Door Annemarie Degens 14 augustus 2019

Het lijkt maar niet op te houden met de festivals in Amersfoort. Kannen & Kruiken hebben we net achter de rug, komend weekend staat Foodfestival DierenPark Amersfoort op de planning en ook volgende week fungeert Amersfoort weer als festivallocatie tijdens de tiende editie van straat- en locatietheaterfestival Spoffin.

Van 23 tot en met 25 augustus neemt Spoffin de Amersfoortse binnenstad weer over. Dit jaar viert Spoffin haar tiende verjaardag, dus extra reden voor een feestje! Tijdens dit tweede lustrum van Spoffin is er speciale aandacht voor buiten- en locatietheater uit Groot Brittannië en Ierland, waar straat- en locatietheater de afgelopen tijd een enorme groei doormaakte. Een goed moment om dit in Amersfoort te laten zien dus!

The Floating Diva drijft tijdens Spoffin over de Langegracht

Openingsact

Spoffin 2019 wordt op letterlijk spetterende wijze geopend met de voorstelling The Spurting Man van theatergroep Avanti Display. De voorstelling is een eerbetoon aan het voormalige Festival Etcetera, waar Avanti Display in 1999 speelde. Sinds het ontwikkelen van de show in 1995 heeft Avanti ‘The Spurting Man’ op vier continenten en in negentien verschillende landen gepresenteerd. Hoog tijd dat hij naar Spoffin komt dus!

Andere bijzondere voorstellingen dit jaar zijn onder meer van de gezelschappen Compagnie Mobilette (NL), El Goma (DE), Garth Williams (GB), Maleta Company (IE), Mimbre (GB), Southpaw (UK), Strong Lady (GB) en het project Cie Théâtre du Voyage Intérieur (FR), waaraan dertig Amersfoortse vrouwen deelnemen. Maar Spoffin 2019 brengt nog veel meer mooi en bijzonder straat- en locatietheater naar Amersfoort. Het complete programma is nu te vinden op de website van Spoffin.

Kaartjes

Bijna alle voorstellingen tijdens Spoffin zijn vrij toegankelijk. Voor deze voorstellingen betaal je achteraf wat je het waard vond. Alleen voor de voorstellingen van MATROSE en Mirthe Dokter is een kaartje nodig, deze koop je via de website van het festival.

Amersfoort festivalstad: 6 x superleuke festivals in juli en augustus

Het festivalseizoen is in volle gang! De komende maanden lopen de agenda’s van Amersfoort weer over ...

Into the Woods komt dit jaar met een nieuw, gratis festival

Smullen tussen de dieren: er komt een foodfestival in DierenPark Amersfoort

Meer over

Doen

adv.