Dias Latinos komt terug! Dit kun je verwachten

Door Roeliene Bos 24 april 2019

Dit is nou nieuws waar we ontzettend blij van worden. Het gratis festival Dias Latinos komt ook in 2019 weer terug. De headliners dit jaar zijn onder meer Rolf Sanchez, Izaline Calister en Muyayo Rif. Het festival duurt ditmaal van vrijdag 5 juli tot en met zondag 7 juli. 

De pleinen en podia worden ook dit jaar bekleed door internationale acts waar je heupen van gaan wiegen. Muyayo Rif is bijvoorbeeld een achtkoppige Spaanse band die gegarandeerd een energieke show weg gaat geven. Traditioneel gezien krijgen ook de Nederlandse (opkomende) artiesten een plekje in het festival en dus staan Salsaband Solero, Los Flamantes en Bloco 033 op de planken.

Nieuw: Batttle of Drums

Foto: Ietse Horneman

Voor het eerst sinds het bestaan van het festival worden de voorrondes van het landelijke Battle of Drums gehouden, dat gaat gebeuren op zaterdagavond 6 juli. Nederlandse brassbands strijden dan om de titel ‘Beste Brassband 2019’.

De hoofdpodia

Natuurlijk krijgt de hele Amersfoortse binnenstad een Zuid-Amerikaans tintje, maar op twee pleinen in de stad gaat het écht los. De hoofdpodia bevinden zich in 2019 op het Onze Lieve Vrouwekerkhof en de Groenmarkt. Op de Hof staan dj’s en percussiegroepen, dus ook daar kun je dansend het plein over. Het Mooierplein is ook van de partij; daar kun je meedoen aan workshops van onder meer Orgueasta Catambu, Los Flamantes en Flor de Amor.

De Appelmarkt

De foodtrucks die vorig jaar op de Appelmarkt stonden, zijn ook weer terug. De Mexicaanse, Peruaanse, Brazilliaanse en Spaanse keuken zijn allemaal vertegenwoordigd. Ben je uitgegeten? Dan kun je tussen kraampjes met boeken, instrumenten, kleding, accessoires en kunst snuffelen op de Kortegracht.

Het hele programma en de volledige line-up vind je op deze website.

adv.