Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze drie Amersfoortse uitjes zijn in de race voor leukste uitje van het jaar

Door Elske van der Velden 24 januari 2020

Dat je je in Amersfoort elke dag van de week uitstekend kunt vermaken weten wij allemaal allang. Maar nu krijgen we ook nog een stukje landelijke erkenning! Vier Amersfoortse activiteiten zijn namelijk in een ANWB-verkiezing genomineerd als ‘Leukste landelijke uitje’ en ‘Leukste uitje in de provincie Utrecht’.

Meest geliefde uitje van Nederland

DierenPark Amersfoort dingt mee naar de titel ‘Leukste landelijke uitje 2020’. En ja, die keuze snappen wij wel. DierenPark Amersfoort is sinds jaar en dag geliefd bij het grote publiek: zo’n 800.000 bezoekers weten jaarlijks hun weg te vinden naar deze populaire dierentuin!


Meer over DierenPark Amersfoort ontdekken?

DierenPark Amersfoort entertainment

Geopend10:00 - 17:00

Barchman Wuytierslaan 224, Amersfoort

Bekijk meer:entertainment

Rondvaart in Amersfoort

Genomineerd in de categorie ‘Leukste uitje in Utrecht 2020’ is Waterlijn Rondvaarten Amersfoort. Een bedrijf dat al 24 jaar lang door Amersfoort vaart. En met succes: Waterlijn Amersfoort neemt jaarlijks zo’n 58.000 bezoekers mee op rondvaarttochten door de historische binnenstad van Amersfoort en de Heiligerbergerbeek. Ze bieden vier verschillende routes aan: de Westroute, de Oostroute, de Tweede Muurroute en de Heiligenbergerbeekroute.


Meer over Waterlijn ontdekken?

Waterlijn bezienswaardigheden

GeopendHele dag

Krommestraat 5, Amersfoort

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Fietsboot in Amersfoort

Voor iedereen die Amersfoort en omgeving graag met de fiets bezoekt, is de Fietsboot Eemlijn hét uitje. Geen wonder dat ook deze activiteit is genomineerd in de categorie ‘Leukste uitje in Utrecht 2020′. Je kunt op- en afstappen op een paar vaste locaties (Amersfoort, Soest, Baarn, Eemdijk, Spakenburg of Huizen) en zo op je dooie gemakkie het prachtige landschap van ’t Gooi en Eemland ontdekken.


Meer over Eemlijn ontdekken?

Eemlijn vrijetijd en uitgaan

Grote Koppel

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

Museum vlakbij Amersfoort

Oké, het is niet helemáál in Amersfoort, maar wel erg dichtbij: het Nationaal Militair Museum op de voormalige vliegbasis Soesterberg. Ook dit uitje is genomineerd in de categorie ‘Leukste uitje in Utrecht 2020’. Op de voormalige vliegbasis van Soesterberg leren jong en oud alles over het Nederlandse militaire verleden. Je leert de persoonlijke verhalen van Nederlandse militairen kennen en komt oog in oog te staan met een imposante collectie tanks, vliegtuigen, pantservoertuigen en helikopters.

Inmiddels hebben 80.000 mensen hun stem uitgebracht op hun favoriete uitjes in Nederland. Op donderdag 30 januari mogen de winnaars hun prijzen in ontvangst nemen. Wij houden jullie uiteraard op de hoogte wie er met de winst vandoor gaat!

uitjes kinderen Amersfoort

Leuk met je kinderen volgens locals: 8 x uitjes in Amersfoort

Hoewel de redactie van indebuurt Amersfoort zelf kinderloos is, kunnen we ons goed voorstellen dat m...

Deze vier leuke AH-uitjes vind je in Amersfoort en omstreken

4 x superleuke dingen om te doen dit weekend in Amersfoort

adv.