Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deftige types op ronkende motoren: de ‘gentleman’s ride’ begint dit jaar in Amersfoort

Door Anne-Meike van den Berg 17 september 2019

Deftig geklede heren met krulsnorren in tweedjasjes, die op een klassieke motor door de straten van Amersfoort ronken. Zondag 29 september is het zover, dan begint én eindigt de historische stoet The distinguished gentleman’s ride in ons stadje!

Het is voor het eerst dat de tocht, die is komen overwaaien uit Australië, begint én eindigt in Amersfoort. De stoet kwam al wel eens eerder door onze stad.

Tweedjasjes en krulsnorren

De deelnemers, waar trouwens ook vrouwen tussen zitten, gaan allemaal gekleed in ouderwetse kostuums. Denk aan tweedjasjes, brogues schoenen, klassieke strikken en passende manchetknopen. Uiteraard mag een mooie krulsnor en flinke baard niet ontbreken (bij de mannen, dan…). Ze rijden op klassieke motoren en brommers.

Gezondheid van mannen

The distinguished gentleman’s ride is vijf jaar geleden ontstaan in Australië. De bedenker, Mark Hawwa uit Sydney, wilde met de tocht niet alleen liefhebbers bij elkaar brengen, maar ook aandacht vragen voor de gezondheid van mannen. De deelnemers zamelen hiervoor geld in dat bijvoorbeeld gaat naar onderzoek naar prostaatkanker.

Amersfoort

De tocht wordt inmiddels in meer dan zevenhonderd steden in zo’n 110 landen gereden. Alle ritten zijn op dezelfde dag. In Amersfoort hebben zich al meer dan honderd deelnemers aangemeld. De start en de finish van de tocht zijn op zondag 29 september op het Lieve Vrouwekerkhof. De route, van in totaal zo’n 50 kilometer, gaat vervolgens dwars door Amersfoort, Hoogland-West, een deel van Hoevelaken en Leusden.

Gaat dat niet enorm veel lawaai maken…? Nee hoor, de deelnemers houden zich allemaal netjes aan een maximumsnelheid van dertig kilometer per uur. Zo heb je als toeschouwer de tijd om de deftige heren goed te bekijken én kunnen de mannen zelf rustig een pijp roken op de motor!

Lees ook:

Wat zou jij doen met twee ton…!? Amersfoorter wint grote geldprijs

Wat zou jij doen als er €200.000,- op je bankrekening wordt gestort? Een inwoner uit Amersfoorter ma...

Amersfoorts mysterie opgelost: De Stier is weer terecht!

8 x verkeersboetes voor fietsers in Amersfoort waar je van schrikt

Bron: AD

adv.