De paden op, de lanen in: 5 mooie wandelroutes in en rond Amersfoort

Door Annemarie Degens 22 april 2019

Je bent vrij en het is mooi weer, dé dag bij uitstek om de wandelschoenen aan te trekken en erop uit te gaan. Door de gevarieerde natuur in de regio is Amersfoort een prachtige plek om wandelingen te maken. Je kunt er natuurlijk op de bonnefooi op uit trekken en wel zien waar je uitkomt, maar het werk is ook al voor je gedaan: rondom de stad zijn tal van mooie wandelroutes uitgestippeld! Wij zochten vijf mooie wandelroutes rond Amersfoort voor je uit.

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Stadswandeling

De gebouwen, de grachtjes, de kleine straatjes, de verborgen verhalen… Onze oude binnenstad verveelt nooit. Om alles te leren over het mooie Amersfoort kun je aansluiten bij een van de wandelingen van Gilde Amersfoort of de Amersfoortse Gidsen. Zij doen alle geheimen die onze stad kent voor je uit de doeken. Daarnaast heeft de VVV een aantal bijzondere themawandelingen uitgestippeld. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de Delicatesseroute, of de Fotoroute. Leuk voor de ouders onder ons: doe de Kinderroute!

Den Treek-Henschoten

Foto ter illustratie

Het 2200 hectaren tellende familielandgoed Den Treek-Henschoten is een supermooi natuurgebied dat opengesteld is voor iedereen. Je mag er dus zelf een wandeling maken, maar er zijn ook allerlei themawandelingen zoals ‘De Historsische Buitenplaats’ en  en wandelroutes uitgestippeld! Online kun je  een kaart downloaden met de wandelroute en wandelinformatie voor onderweg.

Eemland

Foto ter illustratie

Wie van het platteland houdt zit helemaal goed bij de Wandelroute Eemland. Tijdens deze wandelroute van 8 kilometer wandel je over de dijken en tussen de schapen over onverharde wandelpaden en oude klinkers. Extra leuk: breng een bezoek aan de vogelkijkhut aan het Eemmeer en bespied de vele watervogels. Meer informatie vind je hier.

Klompenpaden

Foto ter illustratie

Misschien wel de bekendste wandelroutes van Nederland zijn de Klompenpaden. Je vindt ze overal in het land in verschillende afstanden en door verschillende natuurgebieden. Kies in de regio Amersfoort bijvoorbeeld voor de wandeling het Laakse Pad, met als startpunt Dorpshuis de Stuw, De Brink 10 in Hoevelaken. Ook te combineren met andere routes én als je even wilt uitpuffen: er zijn genoeg leuke horecatentjes op de weg. Kijk op de website van de Klompenpaden voor meer informatie.

Hardlooproutes

Urban Sports Park Vathorst
Foto ter illustratie. Gemaakt door: Tirachard Kumtanom

Voor de wat meer sportieve bewegers onder ons zijn er ook hardlooproutes uitgezet! Amersfoort is hartstikke geschikt om met je hardloopschoenen doorheen te rennen. Voor zowel beginners als gevorderden heeft de Stichting Marathon samen met de gemeente Amersfoort een aantal hardlooproutes uitgezet. Deze zetten wij al eens eerder voor je op een rijtje en kun je hieronder bekijken!

Lekker naar buiten: hardlooproutes door Amersfoort

Amersfoort is hartstikke geschikt om met je hardloopschoenen doorheen te rennen. Voor zowel beginner...

 

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.