Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De eitjes komen uit! De eerste kuifhoenderkoetkuikens in Dierenpark Amersfoort geboren

Door Melt Pels 5 juni 2020

Voor het eerst komen de eitjes van de kuifhoenderkoeten in DierenPark Amersfoort uit! Anderhalf jaar geleden zijn de twee hoenderkoetjes bij elkaar gezet. Afgelopen winter was het raak, het stelletje maakte samen een groot liefdesnest. 

“Wij zijn erg blij met dit vogelnieuws en dat er nu twee jonge hoenderkoetjes te bewonderen zijn in ons park”, vertelt dierverzorger Sander Drost. “Bezoekers kijken verrast op als ze de kuikentjes richting het water zien waggelen, maar deze dieren zijn watervogels en ontzettend goede zwemmers. De kuikentjes hebben al hun eerste duik genomen.”

Nog één ei

Het kan zijn dat er de komende dagen drie kuikentjes rond waggelen. Er ligt namelijk nog één ei in het nest dat nog uit kan komen. Terwijl vader op het laatste ei broedt, verkent moeder met de twee kuikentjes het verblijf. “Het is leuk om te zien hoe de kersverse ouders de zorg perfect samen oppakken. Regelmatig wisselen zij hun taken ook om”.

Na de geboortes bij de prairiehondjes, biggetjes en kameeltjes, zijn er nu dus ook jonge hoenderkoeten te bewonderen in DierenPark Amersfoort.

Babyolifantje

Over het babyolifantje is helaas nog geen nieuwe informatie bekend. De verzorgers zijn bezig met het uitvoeren van een echo. Tot op het heden heeft dat nog niks opgeleverd.

Lees ook:

Verdrietig nieuws: drie jonge wolfjes ingeslapen in DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort heeft afgelopen donderdag drie van de vier jonge wolvenwelpjes in laten slapen...

DierenPark Amersfoort over babyolifantje: ‘We houden rekening met een minder positief scenario’

7x geboorte in Dierenpark Amersfoort door de jaren heen


Meer over DierenPark Amersfoort ontdekken?

DierenPark Amersfoort entertainment

Gesloten10:00 - 17:00

Barchman Wuytierslaan 224, Amersfoort

Bekijk meer:entertainment

Meer over

Doen Nieuws

adv.