Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De binnenstad van Amersfoort kleurt rood voor de Nierstichting Rode Loper

Door Annemarie Degens 9 november 2018

Kijk niet gek op als de Amersfoortse binnenstad morgenavond rood kleurt. Dan vindt namelijk de Nierstichting Rode Loper plaats in onze stad. Tijdens deze avondwandeling maken nierpatiënten en hun naasten een tochtje door het centrum, in het rood gekleed en met een lichtje bij zich.

Tot nu toe hebben al 700 wandelaars zich aangemeld om mee te lopen. Het programma start om 18:00 uur in de St. Joriskerk, waarna de deelnemers vijf kilometer wandelen door het centrum van Amersfoort. Er wordt niet alleen gewandeld: tijdens de Nierstichting Rode Loper zijn er verschillende activiteiten en muziek.

Groentesoep van Rudolph

Zo komt de winnares van Idols 2017, Julia Helvoirt, een optreden geven, deelt meesterkok Rudolph van Veen zijn groentesoep uit en speelt Tommy Zonneveld zijn cabaretvoorstelling ‘Eindelijk Thuis’ langs de route. Ook aan de kleintjes is gedacht: zij kunnen tussen 18.00 en 19.00 uur lampionnen knutselen in de St. Joriskerk.

Brand ook een lichtje

Alle deelnemers van de Nierstichting Rode Loper zijn in het rood gekleed en dragen een lichtje. Zo kleurt het centrum van Amersfoort voor één avond helemaal rood. Bewoners langs de route kunnen ook een handje helpen: zij ontvangen een flyer in de brievenbus met de vraag om een (roodkleurig) lichtje voor de deur te plaatsen of een kaarsje achter het raam te branden. Zo dragen zij de deelnemers een warm hart toe.

Voor meer informatie, het complete programma en aanmelden voor de wandeling, zie de website van de Rode Loper.

Wat is er nog meer te doen dit weekend?

Wij zetten het voor je op een rijtje.

5 x dit wil je doen dit weekend in Amersfoort

Al aan het aftellen naar het weekend toe? Hij komt namelijk alweer in zicht! Om de weekendkriebels e...

 

Meer over

Doen

adv.