Bijna weekend: 6 x leuk om te doen dit weekend in Amersfoort

Door Annemarie Degens 28 november 2018

Het aftellen is weer begonnen, niet alleen naar het weekend maar ook naar de decembermaand! Komend weekend zijn er weer een hoop toffe (winterse) activiteiten in onze stad en wij zetten voor je op een rijtje wat leuk is om te doen dit weekend in Amersfoort.

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Gayfeestje

te doen in Amersfoort

Alle gays opgelet, aanstaande vrijdag houdt Per Expressie haar eerste echte eigen gayfeestje. De organisatie belooft dat er vooral veel glitters, roze tutu’s en heel veel piemels aanwezig zijn. Flaneer op de dansvloer, laat je beste twerk moves zien en zie er vooral oogverblindend uit. Enne, als hetero ben je ook gewoon welkom tussen 20.00 en 01.00 uur bij PErron Expressie aan de Soesterweg 334.


Meer over Per Expressie ontdekken?

Per Expressie discotheken

Nu openHele dag

Soesterweg 334, Amersfoort

Bekijk meer:discotheken

Binnenkijken bij

Foto: Ietse Horneman

Altijd al willen weten hoe die indrukwekkende Sint Joriskerk op de Hof er vanbinnen uitziet? Grijp dan deze zaterdag je kans, want dan is de kerk open voor bezichtiging. Voor 1 euro per persoon mag je binnenkijken, kinderen tot en met 12 jaar kunnen gratis naar binnen. Tussen 11.00 en 16.00 uur staan de deuren van de Sint Joriskerk open voor publiek.


Meer over Sint Joriskerk ontdekken?

Sint Joriskerk bezienswaardigheden

Nu gesloten11:00 - 17:00

Hof 1, Amersfoort

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Snuffelen

te doen dit weekend
Foto: Charella Hulsbosch

Yes! We mogen weer rondsnuffelen op het Lieve Vrouwekerkhof tijdens een nieuwe editie van de Snuffelmarkt. Kleding, brocante, kinderspeelgoed, meubelen… alles is te koop. Er is ruimte voor meer dan negentig standhouders, die tussen 8.30 en 15.30 uur hun tweedehands spullen uitstallen op het plein. Zelf een standje huren? Dat kan via deze link.

Lampionnenoptocht in Emiclaer

Sint Maarten is nog maar amper voorbij of we hebben alweer het volgende excuus gevonden om de lampionnen uit de kast te halen: de lampionnenoptocht met Sinterklaas in Emiclaer! Tussen 16.30 en 17.00 uur wordt er verzameld bij de Oliebollenkraam bij het winkelcentrum. Om 17.00 uur start de optocht rondom de vijver van Emiclaer met vele mooie lampionnen en lichtjes op de boot van Sinterklaas. Extra leuk: er is ook een vuurwerkshow.


Meer over Winkelcentrum Emiclaer ontdekken?

Winkelcentrum Emiclaer winkelcentra

Nu gesloten09:30 - 18:00

Emiclaerhof 142c , Amersfoort

Bekijk meer:winkelcentra

Middeleeuwse middag

te doen dit weekend Amersfoort
Bron: Facebook Bergkamp Sibbe

Verscholen in de natuur van het Landgoed Schothorst ligt het Middeleeuws Erf. Op dit boerenerf uit de vroege Middeleeuwen maak je kennis met de gebouwen, gewassen en mensen van rond het jaar 800. Aanstaande zondag vind op het erf de jaarlijkse Midwinterting plaats. De Midwinterting luidt het einde van het jaar in voor de Bergkamp Sibbe, de bewoners van de middeleeuwse boerderij in park Schothorst. Kom jij ook langs en gezellig bij het vuur zitten? Je bent welkom tussen 13.00 en 17.00 uur aan de Schothorsterlaan 21.


Meer over Het Groene Huis ontdekken?

Het Groene Huis bezienswaardigheden

Nu open09:00 - 18:00

Schothorsterlaan 21, Amersfoort

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Ladies Night in Vathorst

Op vrijdag 30 november is er een Ladies Night in Vathorst. Tussen 18.00 en 21.00 kun je bij Gavi Fashion langs voor haar- en kleuradvies, leuke acties en hapjes en drankjes.


Meer over Gavi Fashion Boutique ontdekken?

Gavi Fashion Boutique kledingwinkels

Nu gesloten09:30 - 17:30

Ursulapolder 43, Amersfoort

Bekijk meer:kledingwinkels
Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.