Amersfoortse Ben heeft een Italiaanse foodtruck: ‘Aperitivo en kletsen met goed gezelschap staan voorop’

Aangeboden door Birra Moretti

Dungesneden parmaham, romige mozzarella en sappige Romatomaten op traditionele focaccia’s: dat vind je bij de foodtrailer van Ben Maiolo in Amersfoort. “Italiaans genieten zit hem in de kleine dingen, zoals een knapperige focaccia met een fris biertje in de avondzon.”

Twee jaar geleden begon Ben met het rondrijden met zijn bakfiets vol met ijs. “Ik vond dat mensen uit mijn buurt een lekker ijsje verdienden met het mooie weer. Al helemaal omdat de ijstent bij mij in de buurt niet open ging door corona. Daarom heb ik het heft in eigen handen genomen en heb ik de bakfiets gebouwd.”

Van ijs naar aperitivo

Nadat Ben twee zomers met zijn bakfiets traditionele gelati heeft rondgereden in Amersfoort, wilde hij Amersfoorters ook Italiaans laten genieten in de herfst en winter. “Daarom ben ik begonnen met mijn foodtrailer Mister Maiolo. Daar verkoop ik nu ook rijkelijk belegde focaccia’. Heerlijk voor de lunch of aperitivo.” Bij Ben vind je broodjes met echt verse buffelmozzarella of andere Italiaanse kazen, verse pesto, vlezige tomaten en dungesneden hamsoorten. Buon appetito!

Zo laat Ben je kennis maken met Italië

Je vindt Ben’s foodtrailer sinds afgelopen april twee keer per week op het Eemplein. Daarnaast kun je hem ook inhuren voor bedrijfs- en buurtfeesten en verzorgt hij catering. Zo geniet jij dus thuis of op het werk ook van heerlijk Italiaans eten en drinken. In de toekomst hoopt hij daarnaast op foodtruckfestivals te staan. “Ik houd ervan om nieuwe mensen te leren kennen en hen kennis te laten maken met al het lekkers dat Italië te bieden heeft.”

Eten, drinken en een praatje

Het Italiaanse gevoel naar Nederland halen is een van de doelen van Ben. “Ik hoop dat te kunnen doen door te doen wat ik doe.Typisch Italiaans eten verzorgen voor iedereen die het maar wil proeven. Daarbij houd ik van de praatjes die ik maak met mensen die bij mij kopen. Ik neem altijd de tijd voor mijn gasten en vertel hen, als ze dat willen, over mijn achtergrond. De combinatie van de gezelligheid en het lekkere eten en drinken is heel uniek en sociaal. Precies wat ik zelf zo leuk vind aan Italië haal ik hierheen op die manier.”

Bens grote droom

Ooit wil Ben naar Italië verhuizen, want la dolce vita lonkt. “Ik spreek alleen de taal niet, hoewel mijn vader er vandaan komt. Maar die wil ik graag leren. De gezelligheid daar trekt mij enorm. Italië is een toegankelijk land, waar mensen grote families hebben waarbij kletsen, borrelen en goed gezelschap voorop staat. Dat vind ik zelf ook heel belangrijk.”

Volgens Ben is het de kunst om zulke genietmomenten niet te laten afhangen van de grootsheid ervan. “Je moet dagelijks kunnen genieten van het leven. Genieten kan al door een kleine traktatie aan mensen te geven. Dat doe ik dan ook graag voor mensen die bij mijn foodtrailer langskomen.”

Birra Moretti is Italiaans voor genieten

De rijkelijk belegde focaccia’s van Ben combineren heel goed met Italiaans bier. Wat dacht je bijvoorbeeld van een broodje met rucola, verse pesto en mozzarella? Of heb je stevige trek en ga je voor een focaccia belegd met sappige tomaat, romige mozzarella, parmaham en gegrilde groentes? Haal dus vooral samen met een groep vrienden of familie een broodje bij hem af en peuzel die bijvoorbeeld lekker in een zonovergoten park op mét een fris biertje.

Birra Moretti wordt al sinds 1859 (!) ambachtelijk gebrouwen met hopsoorten van hoge kwaliteit. Het recept is al die tijd nagenoeg onveranderd gebleven en dat levert kristalhelder en verfrissend bier op. Authentiek en extra zomers door het vleugje citrus. Salute!

Geen 18, geen alcohol. Met trots voor u gebrouwen.

Genieten doe je het best op z’n Italiaans met Birra Moretti | Foto: Birra Moretti

Meer in deze categorie

Doen

Ga naar “Vier de herfst tijdens de Hééérlijke Herfstmarkt: gezellige kraampjes, een bakwedstrijd en meer”

Vier de herfst tijdens de Hééérlijke Herfstmarkt: gezellige kraampjes, een bakwedstrijd en meer

Ga naar “Tof! Er komt weer een Hooglandse Tractor Tocht naar de Keistad”

Tof! Er komt weer een Hooglandse Tractor Tocht naar de Keistad

Ga naar “Jolande geeft raad: ‘Het tuinieren gaat gewoon door in de winter’”

Jolande geeft raad: ‘Het tuinieren gaat gewoon door in de winter’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “GORDIJN van € 17,99 voor € 12,99”

GORDIJN van € 17,99 voor € 12,99

 • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “Fleece-hoodie van € 8,95 voor € 8,95”

Fleece-hoodie van € 8,95 voor € 8,95

 • Geldig t/m 27 september 2022
Ga naar “Huissokken van € 3,99 voor € 3,99”

Huissokken van € 3,99 voor € 3,99

 • Geldig t/m 27 september 2022
Ga naar “Alpina elektrische convectie kachel € 19,99”

Alpina elektrische convectie kachel € 19,99

 • Geldig t/m 1 oktober 2022

Vacatures

Ga naar “Begeleider”

Begeleider

 • Randstad
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “De Snuffelmarkt”

De Snuffelmarkt

 • Van 3 apr t/m 6 nov
Ga naar “De Seizoensstreekmarkten”

De Seizoensstreekmarkten

 • Winkels op Wielen
 • Van 26 mrt t/m 17 dec
Ga naar “De Kunstvaarroute”

De Kunstvaarroute

 • Waterlijn
 • Van 1 mei t/m 30 sep
Ga naar “Halloween in Amersfoort”

Halloween in Amersfoort

 • Van 27 okt t/m 30 okt
Halloweenstemming
Ga naar “Oktoberfest in Amersfoort”

Oktoberfest in Amersfoort

 • Van 7 okt t/m 8 okt