Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Amersfoort transformeert in een levend-cluedo spel!

Door Melt Pels 21 mei 2020

Het was Juffrouw Scarlet met het mes in de gang! Als je dol bent op bordspelletjes, dan mag Cluedo niet ontbreken in je collectie. In het pinksterweekend kun je meedoen met Amersfoorts Cluedo. Althans, een online variant bedacht door de Amersfoortse Gidsen. Meedoen is helemaal gratis.

Normaal los je bij Cluedo de moord op, door aan andere spelers te vragen welke kaartjes zij hebben. “Nu ga je online op zoek naar het het moordwapen, de moordenaar en de locatie. Door het oplossen van puzzels en het kijken van filmpjes kan je deze hints verzamelen en zo de moord oplossen”, vertelt Inge Vos, organisator van Amersfoorts Cluedo.

Rondleidingen

Normaal gesproken wandelt Inge als stadsgids door de straten van Amersfoort. Helaas zit dat er voorlopig nog niet in. “Daarom bedenken we online alternatieven om Amersfoorters nieuwe kanten van de stad te laten ontdekken. Voor de paasquest die we hadden opgezet, hadden we meer dan 400 aanmeldingen!”

Meedoen?

Als je mee wil doen met Amersfoorts Cluedo, dan kan je je inschrijven via de website van Amersfoortse Gidsen. “In het pinksterweekend ontvang je een link om het spel te starten. Zo gaan we samen op pad en zorgen we toch dat het niet te druk wordt op straat.”

Win!

Los jij de moord op en stuur je het juiste antwoord naar de Amersfoortse Gidsen? Dan maak je kans op een échte editie van het bordspel Cluedo, gesponsord door spellenwinkel de Spellenpoort.

Foto: Amersfoortse Gidsen

Meer lezen?

Amersfoortse musea gaan weer open en dit zijn de spelregels

Goed nieuws voor de cultuursnuivers in Amersfoort. De Amersfoortse musea gaan weer open vanaf 1 juni...

Amersfoort heeft een nieuwe rage: botanisch stoepkrijten

Dit zijn de nieuwe regels voor de Amersfoortse markten

adv.