Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

All the women, who are independent: wandel mee met de Vrouwentour

Door Annemarie Degens 26 februari 2020

Volgend weekend, op zondag 8 maart, is het weer Internationale Vrouwendag. Deze dag staat elk jaar in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld, meestal aan de hand van een specifiek thema. Dat thema is dit jaar vrijheid. In het kader van Internationale Vrouwendag houden de Amersfoortse Gidsen een speciale Vrouwenwandeling, waarbij je alles hoort over de bijzondere vrouwen die onze stad rijk was.

Wie de geschiedenisboekjes openslaat, komt vooral verhalen tegen over ‘Belangrijke Mannen’: van politici en kunstenaars tot belegeraars en bisschoppen. Maar hoe zit het eigenlijk met de vrouwen uit ons verleden? Welke rol vervulden zij in onze stad?

Tijdens de Vrouwentour vertellen de Amersfoortse Gidsen over (sterke) Amersfoortse vrouwen die door de eeuwen heen hun mannetje stonden: van chirurgijnsvrouwen en nonnen, tot vrouwen die de stad van de ondergang hebben gered. Uiteraard is de Vrouwentour onder leiding van een vrouwelijke gids, maar ook mannen zijn welkom om mee te wandelen.

Meer informatie

De Vrouwentour vindt op zondag 8 maart plaats en start op twee tijden: om 11.00 uur, 13.30 uur en om 15.00 uur. De groep start aan de voet van de Onze Lieve Vrouwetoren en de wandeling duurt ongeveer een uur. Meewandelen kost €5,- per persoon. Kijk voor meer informatie op de website van de Amersfoortse Gidsen. Daar kun je je ook inschrijven voor de tour.

Meer wandelen in Amersfoort…

Bierliefhebbers opgelet! De Culinaire Biertour komt eraan

Ben je gek op speciale biertjes en mag daarbij volgens jou een lekker bijpassend hapje niet ontbreke...

Naar buiten met je viervoeter: hier kun je mooi wandelen met de hond in Amersfoort

3 x de leukste rondwandelingen in en om Amersfoort onder de 10 km

Wandeltip: Johan van Oldenbarnevelt wandeling met Gilde Amersfoort

De paden op, de lanen in: 5 mooie wandelroutes in en rond AmersfoortMeer over Amersfoortse Gidsen ontdekken?

Amersfoortse Gidsen

bezienswaardigheden

Op aanvraag

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Meer over

Doen

adv.