Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

8 x genieten van gratis livemuziek in Amersfoort

Door Annemarie Degens 8 oktober 2019

We moeten er nu toch echt aan gaan toegeven: de festivaltijd is voorbij. Maar dat betekent juist dat de concertagenda’s weer boordevol staan! De donkere, koude herfst- en wintermaanden lenen zich namelijk perfect voor het bezoeken van een optreden, gezellig in een bruine kroeg of met z’n allen voor een groter podium. Nu horen we jullie denken, ja leuk, maar die tickets zijn altijd zo duur. Maar in Amersfoort kan je ook op heel veel plekken gratis en voor niets genieten van livemuziek! Waar? Nou, op deze acht locaties bijvoorbeeld.

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Miles

©Google Streetview

Van concerten tot jamsessies en van blues tot soul… Bij Miles vind je livemuziek in alle soorten, genres, niveaus en maten. En altijd helemaal gratis! Nieuwsgierig naar het programma? Die check je hier.


Meer over Café Miles ontdekken?

Café Miles cafés

Geopend12:00 - 02:00

Hof 25-26, Amersfoort

Bekijk meer:cafés

Boothill Saloon

Bij Boothill Saloon staan iedere vrijdag de beste rockbands in de allerbreedste zin van het genre op het podium. Punk, metal, Indie, rock, garage, stoner… Alle aftakkingen zijn vertegenwoordigd op het podium van dit café. Het complete programma kun je volgen op de Facebookpagina.


Meer over Boothill Saloon ontdekken?

Boothill Saloon cafés

Geopend14:00 - 02:00

Krankeledenstraat 16, Amersfoort

Bekijk meer:cafés

Pitchers

Foto: Facebook

Ook Pitchers voorziet Amersfoort meerdere avonden per week van gratis livemuziek. Meerdere keren per week staat er een jamsessie onder leiding van een ervaren artiest op de planning. Ook voor een liveconcert kun je bij Pitchers terecht. Hou voor het programma de Facebookpagina in de gaten.


Meer over Pitchers ontdekken?

Pitchers cafés

Gesloten17:00 - 02:00

Groenmarkt 7, Amersfoort

Bekijk meer:cafés

FLUOR

Bijna maandelijks is bij FLUOR de conceptavond Voorhoede te bezoeken. Bij Voorhoede zijn de leukste nieuwe bands te bewonderen, acts op het punt van doorbreken. Je ziet ze hier gratis voordat je er straks dure tickets voor moet kopen in de grote zalen! De eerstvolgende Voorhoede vindt plaats op woensdag 13 november.


Meer over FLUOR ontdekken?

FLUOR poppodia

Op aanvraag

Oliemolenhof 22, Amersfoort

Bekijk meer:poppodia

De Noot

De Noot staat erom bekend de grootste nationale én internationale namen uit de blueswereld naar haar podium te brengen. Maar ook voor wat meer laagdrempelige optredens zit je goed bij De Noot! Iedere eerste en derde dinsdag van de maand is er een jamsessie, en daarnaast zijn er veel, heel veel gratis optredens. Blues, coverbands, hardrock én binnenkort een eigen bockbierfestival… Allemaal gratis! Het programma vind je hier.


Meer over De Noot ontdekken?

De Noot cafés

Geopend15:00 - 01:00

Hamseweg 31, Hoogland

Bekijk meer:cafés

’t Nonnetje

Foto: Facebook ’t Nonnetje

Muziekliefhebbers kunnen al jaren bij ’t Nonnetje terecht als het gaat om een goede portie gratis livemuziek. Iedere donderdag en zondag staat er een artiest op het podium, en ook het programma voor dit najaar en komende winter ziet er alweer goed uit. Nieuwsgierig? Kijk eens hier!


Meer over ’t Nonnetje ontdekken?

’t Nonnetje restaurants en horeca

Gesloten16:00 - 01:30

Groenmarkt 3-5, Amersfoort

Bekijk meer:restaurants en horeca

Amersfoortse Zwaan

Bron: Google Streetview

Dit is misschien een vreemde eens, uh… zwaan in dit rijtje, maar daarom des te leuker. Ook bij de Lutherse kerk in de Langestraat, ook wel bekend onder de naam Amersfoortse Zwaan, vind je gratis livemuziek. Livemuziek hoeft namelijk heus niet altijd met gitaren. De mooiste klassieke muziek beluister je hier tijdens nieuwe edities van het concept Muziek na de Markt. Bekijk de agenda hier.

Zandfoort aan de Eem

In de herfstmaanden zitten we hier niet op het strand, maar knus binnen. En dan het liefst onder het genot van gratis livemuziek natuurlijk! Wat dacht je bijvoorbeeld van het concept Sunday Live & Swing, iedere derde zondag van de maand? Hier hoor je livemuziek door verschillende artiesten gebracht, in zowel het Nederlands als Engels van de jaren ’70 tot nu. De eerstvolgende editie van Sunday Live & Swing vindt zondag 20 oktober plaats.


Meer over Zandfoort aan de Eem ontdekken?

Zandfoort aan de Eem restaurants en horeca

Gesloten16:00 - 00:00

Eemlaan 100, Amersfoort

Bekijk meer:restaurants en horeca
Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.