Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

4 x superleuke dingen om te doen in Amersfoort in juni

Aangeboden door iktoon 2 juni 2019

Denk je aan Amersfoort, dan denk je aan creatief talent. In veel straten vind je kroegen waar lokale bandjes optreden, poppodium FLUOR brak laatst een bezoekersrecord en dan hebben we nog de Amersfoorters die het ver schopten in The voice of Holland. Ja, in Amersfoort bárst het van de creatieve uitspattingen. We snappen dan ook wel dat de landelijke campagne iktoon ‘kunst voor iedereen’ zoveel leuke dingen op de Amersfoortse agenda heeft gezet. 

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Een gezellige straat

Bij de Lieve Vrouw staat op zaterdag 15 juni een heel bijzondere voorstelling op het programma: ‘Een gezellige straat’. In de voorstelling van leerlingen van Scholen in de Kunst maken we kennis met een hoop gezellige bewoners, die allemaal uitkijken naar het buurtfeest dat over een paar dagen is. In de straat komen nieuwe mensen wonen, die natuurlijk welkom worden geheten.

Volgens de omschrijving van het stuk spelen vrije wil en de vraag of alles is voorbestemd een grote rol. “Dat wat jij nu gaat doen of zeggen, weten ze allang. We zitten vast. En het wordt alleen maar erger.” Meer weten? Kijk dan hier.

Horror-komedie

Eveneens in de Lieve Vrouw vinden we op zaterdag 15 juni de voorstelling van leerlingen van Scholen in de Kunst Welcome to the House of DJ Steriotype. Het is een horror-komedie over vooroordelen, groepsdruk en doen alsof. Met andere woorden: welkom in de hokjeshel. Je komt binnen, ondergaat een paar testjes en go, go, go! Lekker je hok in, want DJ Steriotype houdt ervan om de boel overzichtelijk te houden. En als je in een hokje wordt gestopt waar je niet thuishoort? Jammer dan, want DJ Steriotype deelt de lakens uit. In de voorstelling volgen we zeven personen die wel en niet weten wie ze zijn. Ze hebben elkaar nodig om zichzelf te vinden. Meer informatie vind je hier.

Voorstelling in De War

Scholen in de Kunst heeft de handen ineengeslagen met De War. Op zaterdag 22 en zondag 23 juni wordt de voorstelling Adel Blank gespeeld. Adel Blank geeft bevelen, Adel Blank is bang. Bang voor haar familie die haar een loer kan draaien, al heeft zij het zootje nog zo stevig gedresseerd. Het valt gewoon niet mee om de baas te spelen over een stel stomme bedienden en een nog stommere hond en daarom is Adel behalve bang ook boos. Klik hier voor meer informatie over deze voorstelling.

Zwart licht en diamanten

De cursisten van Scholen in de Kunst van de jaarcursus Theater maken hebben op basis van personages zelf teksten geschreven en scènes gemaakt. Uitgangspunt is een evenementenbureau waar elf personen werken, ieder met een andere functie. Zo is er natuurlijk een CEO, een secretaresse, een herintreder, een eventplanner en twee creative directors. Iedereen is anders, en ook weer niet. Wat gebeurt er met een mens als je de grond onder je voeten weg voelt zakken? Waar kwam je vandaan en waar ga je naartoe? Of was het andersom? Wat hebben we te verliezen en wie zijn we nu echt? De voorstelling draait op zaterdag 22 en zondag 23 juni. Meer informatie vind je via deze link.

Over iktoon

Vanaf 1 juni gaat de vierde editie van ‘iktoon – kunst voor iedereen’ van start. Met zo’n 80.000 deelnemende kunstenaars, 3.500 evenementen en 210.000 bezoekers is iktoon de grootste kunstmanifestatie van Nederland. Verspreid over circa 130 gemeenten tonen verenigingen en amateurkunstenaars wat ze in huis hebben en activeren ze buurtgenoten om mee te doen. Van workshops en open repetities tot voorstellingen en kunstmarken, iedereen kan meedoen. Dit jaar staat de Maand van de Amateurkunst dan ook in het teken van inclusie. Want kunst en cultuur dragen bij en versterken de sociale veerkracht van mensen en moeten dan ook voor iedereen toegankelijk zijn.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door iktoon. Meer over iktoon ontdekken?

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.