Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wat een werk: alle dieren in DierenPark Amersfoort zijn geteld

Door Juliette Schmitt 19 januari 2020

Voor DierenPark Amersfoort start elk jaar met een flinke klus; alle dieren van de dierentuin tellen. Oftewel: alle handen uit de mouwen, klikkers mee, goede wandelschoenen aan en tellen maar!

Elk jaar worden alle dieren in de Amersfoortse dierentuin geteld. Je denkt misschien, dat is zo gepiept, maar dat blijkt in de praktijk iets lastiger te liggen. Curator van de dierentuin, Nils Dijkgraaf: “Sommige dieren zijn bijzonder snel, dan is het best een uitdaging voor de dierverzorgers om het precieze aantal te weten te komen.”

Elk jaar weer moet het hele team creatief te werk gaan. “De mantelbavianen zijn bijvoorbeeld geteld door middel van een slow motion video. Zo weten wij dat er op dit moment precies 58 bavianen in ons park leven”, vertelt de curator. De dierenverzorgers telden verder 14 ringstaartmaki’s, 18 pinguïns, honderd flamingo’s en natuurlijk nog veel meer dieren.

Tunnelgravers

Niet alleen de mantelbavianen zijn snel, de uitdaging om alle prairiehondjes te tellen is nog veel groter. De kleine knaagdieren graven namelijk diepe tunnels. Het is dan ook onmogelijk om ze allemaal te tellen. Het dierenpark heeft voor deze Meester Houdini’s dus voor de zekerheid maar ‘een goede schatting’ gemaakt.

308.000 mieren

Het aantal dieren wordt flink opgekrikt, door de hoeveelheid parasolmieren die in het DierenPark verblijft. Dat zijn er minstens 308.000. Dit aantal krikt het gemiddelde natuurlijk wel lekker op! Ondanks de grote mierenkolonie nemen wij ons petje af voor alle geduldige tellers.

En dan de vraag die op ieders lippen brandt: hoeveel zijn het er in totaal?! DierenPark Amersfoort mag zich gelukkig prijzen met.. 311.484 dieren!


Meer over DierenPark Amersfoort ontdekken?

DierenPark Amersfoort entertainment

Gesloten10:00 - 17:00

Barchman Wuytierslaan 224, Amersfoort

Bekijk meer:entertainment

Meer over

Dieren Video

adv.