Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Reuzenkater Ramsey zoekt baas

Door Juliette Schmitt 28 mei 2020

Ramsey is een grote, stoere kater met een klein hartje. Hij is ongeveer vijf jaar oud. Over zijn achtergrond weten ze in het Amersfoortse dierenasiel niet heel veel, maar één ding is zeker; Ramsey is niet heel erg gewend aan het contact met mensen.

Waarschijnlijk leeft Ramsey zijn hele leven al op straat, maar zeker weten doen de verzorgers van de grote kater dat niet. Ramsey woont sinds begin februari in het asiel in Amersfoort. In het begin zat hij het liefst de hele dag verstopt in zijn krabpaal. Als de verzorgers bij hem gingen zitten, kon hij flink grommen en blazen, maar uithalen of bijten heeft hij nooit gedaan.

Met veel geduld, liefde – en snoepjes- heeft Ramsey weer vertrouwen in mensen gekregen. Tegenwoordig ontwaakt hij uit zijn diepe slaap en miauwt hij naar de verzorgers die zijn verblijf binnenkomen. Hij vindt het nu heerlijk om over zijn bolle wangen geaaid te worden. En als je hem onder zijn kin kriebelt, dan is Ramsey intens gelukkig! Hij geeft je er graag een lik over je hand voor terug.

Tekst loopt door onder de video 

Klaar voor een gouden mandje

Het heeft even geduurd voor Ramsey’s verzorgers voor hem op zoek gingen naar een nieuw onderkomen. Het ruige leven op straat heeft zo z’n sporen achtergelaten; zijn oren waren zo zwaar ontstoken dat Ramsey zijn hoofd scheef trok. Onder narcose zijn zijn oren gespoeld, hij heeft pijnstilling gekregen en – toen de verzorgers zijn vertrouwen eenmaal hadden gewonnen – konden ze zijn oren behandelen met oorzalf. Gelukkig gaat het nu helemaal goed met Ramsey! Hij houdt zijn koppie weer recht en is er helemaal klaar voor om naar een nieuw mandje te vertrekken.

Extra zorg

Hoewel hij zich momenteel kiplekker voelt, is het goed om er rekening mee te houden dat Ramsey in de toekomst weer last kan krijgen van zijn oren. Ook heeft hij zo nu en dan last van een loopneus; de kater krijgt hier een speciaal voedingssupplement voor over zijn brokjes dat zijn weerstand ondersteunt.

Rust is voor Ramsey ook belangrijk. Een huishouden met één of twee personen is voor hem het beste. Een gezin met kinderen of andere huisdieren is voorlopig nog geen optie voor kat Ramsey. Je hebt waarschijnlijk even wat tijd nodig om een band op te bouwen met deze stoere bink, maar volgens zijn verzorgers is Ramsey dat dubbel en dwars waard.

Wil jij kennismaken met Ramsey? Bel dan met het dierenbeschermingscentrum in Amersfoort.


Meer over Dierenbeschermingscentrum Amersfoort ontdekken?

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort dierenopvang

Gesloten10:00 - 16:00

Loes van Overeemlaan 8, Amersfoort

Bekijk meer:dierenopvang

Verder lezen:

Hond zoekt baas: zonaanbidder Bodo is op zoek naar een rustig onderkomen

Deze kleine schat heet Bodo. Bodo is een teckelkruising, die een roerige tijd achter de rug heeft. D...

WOEF! 9x de leukste Instadogs van Amersfoort op Nationale Hondendag

Henk en Bets zijn op zoek naar een ren om samen in oud te worden

Pechvogel Billy zoekt baasje

Bizar: kat Frits na 2,5 jaar herenigd met baasje Jorit (29)

Meer over

Dieren Video

adv.