Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Help jij de nieuwsgierige Sam aan een stabiel en rustig huisje?

Door Juliette Schmitt 17 januari 2020

UPDATE: Dat gaat snel! Sam heeft mogelijk al een nieuw huisje gevonden, maar er zijn natuurlijk genoeg lieve poezen die nog wel een huis zoeken!

Sam is een driejarige zwarte kater, die op zoek is naar een nieuw rustig en stabiel huisje. Hij is erg nieuwsgierig en is goed te trainen. Het leuke aan Sam is dat hij op commando steeds beter kan high fiven en als je zijn naam roept, komt hij gezellig naar je toe. Sam zit momenteel in een pleeggezin, maar verdient natuurlijk een fijn, liefdevol en warm nestje.

Sam is heel aanhankelijk. Hij vindt het geweldig om getraind te worden. Voor hem is dit een mentale bezigheid. We hopen dat Sam een nieuw huisje vindt, waar hij nog meer aan zijn training skills kan werken.

Tekst gaat verder onder de foto

foto: Dierenbeschermingscentrum Amersfoort

De oksel wroetende vrijdoos

Sams bijnaam is vreemd, maar niet voor niets! Naast trainen, geniet hij heel erg van lekker op schoot kroelen. Van gedoseerde aandacht wordt hij helemaal blij! Voorspelbaarheid en structuur zijn voor hem belangrijk. In Sams vorige thuissituatie mistte hij deze structuur. Er veranderde simpelweg teveel voor hem.

Nieuwsgierig en sociaal

Sam is nieuwsgierig en sociaal, maar wanneer hij de controle mist, kan hij agressief reageren. In het pleeggezin krijgt hij veel aandacht, regelmaat, het juiste voer en de juiste medicatie. De medicijnen krijgt hij in de avond in zijn natvoer. Voorlopig moet hij de medicatie blijven slikken. In overleg met de kattentherapeut, die Sam behandelt, kan hij zijn medicatie in de toekomst (misschien) afbouwen.

Tekst loopt door onder de foto 

foto: Dierenbeschermingscentrum Amersfoort

Behoefte aan een eigen kamer

Sam heeft in zijn nieuwe huis een eigen kamer nodig waarin hij zich kan terugtrekken. Dat is vooral belangrijk als er visite langskomt. Sam kan dan naar zijn eigen plekje gebracht worden, zodat hij niet overprikkeld raakt. Sam is géén kat voor een onervaren iemand.

Vind je het leuk om samen met Sam nieuwe dingen te leren en zie je een beetje uitdaging wel zitten? Bel dan snel met Dierenbeschermingscentrum Amersfoort, dan brengen zij jou in contact met het pleeggezin.


Meer over Dierenbeschermingscentrum Amersfoort ontdekken?

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort dierenopvang

Vandaag gesloten

Loes van Overeemlaan 8, Amersfoort

Bekijk meer:dierenopvang

Lees meer: 

Neville zoekt een nieuw liefdevol plekkie

Elke week zetten we bij indebuurt Amersfoort een dier in het zonnetje. Alle dieren zijn op zoek naar...

Mag dat in Amersfoort: je hond aan een paaltje aanlijnen als jij boodschappen doet?

Superschattig! Mini-ezeltje geboren in DierenPark Amersfoort

Meer over

Dieren

adv.