Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Neville zoekt een nieuw liefdevol plekkie

Door Juliette Schmitt 8 januari 2020

Elke week zetten we bij indebuurt Amersfoort een dier in het zonnetje. Alle dieren zijn op zoek naar een nieuw, liefdevol thuis. We trappen deze week af met de 4-jarige Neville. Een speciaal mannetje, met een bijzondere kop.

Voor de hondenkenners onder ons: herken jij de kruising van Neville? Zijn bijzondere kop heeft hij te danken aan twee verschillende hondenrassen. Deze stoere vent is namelijk een kruising tussen een Mechelse herder en een bullmastiff. Neville staat dankzij zijn herdersbloed hoog op zijn poten en heeft een knap atletisch lijf. In zijn brede neus zie je de bullmastif goed terug, net als in zijn stevige en krachtige lijf.

Welke karaktereigenschappen hij van beide ouders heeft meegekregen, is volgens het dierenasiel in Amersfoort lastig te zeggen. Neville heeft helaas een minder leuk verleden, waardoor hij zich nu (soms nog) onzeker, achterdochtig en klein kan voelen.

Triest verleden

Door zijn trieste verleden heeft Neville een niet al te makkelijk karakter ontwikkeld. In het verleden heeft hij namelijk best wat klappen en brullen moeten incasseren. Ontzettend zielig, want zijn wantrouwen richting mensen is hierdoor steeds groter geworden en zijn zelfvertrouwen steeds kleiner.

Tekst loopt door onder de foto 

foto: Dierenbeschermingscentrum Amersfoort

In zijn eigen tempo

Juist door zijn verleden hoef je bij Neville geen liefde op het eerste gezicht te verwachten. Als je hem in zijn eigen tempo contact laat zoeken en af en toe een snoepje voor hem neerlegt, tikt hij je al snel met zijn zachte snoet aan om te vragen of je nog wat lekkers hebt.

“Het is mooi om te zien dat Neville zelf een stap durft te nemen om voorzichtig kennis met je te maken. Dat kan je alleen bereiken door hem in zijn waarde te laten en in het begin niets van hem te verwachten. Hij verkent dan zelf zijn omgeving en hierdoor groeit zijn vertrouwen elke dag een beetje meer”, aldus Dierenbeschermingscentrum Amersfoort. “Inmiddels worden we hier in het asiel begroet met een kwispel en een blije kop.”

Vrienden voor het leven

Vreemden zullen voor Neville altijd spannend blijven. In de opvang zien ze wel een enorme vooruitgang, omdat hij daar zelf afstand kan nemen. Hij krijgt de ruimte die hij nodig heeft om niet te stressen. Wanneer hij wel stress ervaart, kan hij nog wel eens lelijk uitvallen. Zodra je eenmaal een vriendschap met Neville hebt gesloten, kan deze bijna niet meer stuk.

Een vrolijk speelmaatje, die er ook alles aan zou doen om jou te verleiden om mee te spelen. Zijn Kong is zijn favoriete speeltje. Minder stevig speelgoed houdt het bij Neville niet lang vol. “Als we zijn Kong vullen met iets lekkers, dan hoor je hem niet meer. Dat vindt hij heerlijk”, laat de Amersfoortse  dierenopvang weten.

Tekst loopt door onder de foto

foto: Dierenbeschermingscentrum Amersfoort

Arme Neville

“De eerste dagen heeft Neville vreselijk zitten huilen wanneer wij zijn ruimte verlieten. Inmiddels is hij meer op zijn plek en horen wij hem niet meer, maar alleen thuis zijn is iets wat hij enorm moeilijk vindt. In zijn vorige huis was er weinig aandacht voor hem en lag hij altijd aan de ketting in huis. Hij is minimaal twee jaar niet uitgelaten en moest zijn behoeftes op het balkon doen. Neville is dus lange tijd enorm beperkt in zijn vrijheid en het lopen aan de lijn is dan ook weer even wennen voor hem. Uit enthousiasme kan hij flink trekken en met zijn flinke lijf van meer dan veertig kilo, moet je dan wel stevig in je schoenen staan om hem te houden.”

Een begripvolle eigenaar

Voor Neville is het ontzettend belangrijk dat hij met zachte hand en veel geduld wordt behandeld. Dierenbeschermingscentrum Amersfoort is op zoek naar een begripvolle eigenaar die ervaring heeft met honden van zijn kaliber. “Wij zijn ervan overtuigd dat Neville ook heel gelukkig zal zijn als terreinhond, waar hij lekker rond kan struinen en mag waken voor de baas, want dat kan hij als de beste!”

Het centrum plaatst Neville niet bij kinderen. Ook reageert hij erg wisselend op andere honden, dus ook dat risico lopen ze liever niet. Wel kan Neville bij katten geplaatst worden.

Help jij Neville om zijn donkere verleden te veranderen in een kleurrijke toekomst? Neem dan snel contact op met Dierenbeschermingscentrum Amersfoort.


Meer over Dierenbeschermingscentrum Amersfoort ontdekken?

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort dierenopvang

Vandaag gesloten

Loes van Overeemlaan 8, Amersfoort

Bekijk meer:dierenopvang

Meer over

Dieren

adv.