Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Naar buiten met je viervoeter: hier kun je mooi wandelen met de hond in Amersfoort

Door Annemarie Degens 10 juli 2019

Je hond is je beste vriend, en daarom ga je graag iets leuks met ‘m doen. Een flink stuk wandelen in de mooie natuur, bijvoorbeeld. En natuur, daar hebben we genoeg moois van in en rondom Amersfoort, ook voor de viervoeters!

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Plantsoen

Foto: Ietse Horneman

Honden mogen er niet los, maar jeetje wat is het altijd mooi wandelen in het Plantsoen rondom de stad. ‘Even een rondje stad’ is zo gemaakt, perfect dus voor degenen die wel lekker een half uurtje erop uit willen maar geen hele tocht willen ondernemen.

Park Randenbroek

Picknicken
Bron: Facebook Park Randenbroek

Er is een hondenveld, een losloopgebied, water en heel veel prachtige natuur. In Park Randenbroek kan je je zo een aantal uur vermaken samen met je hond.

Birkhoven

Birkhoven.

Een van de meest bekende wandelplekken voor natuurliefhebbers in Amersfoort is Birkhoven. Hier mag je hond op sommige plekken los rondlopen, op andere moet hij echter aangelijnd worden. Voor de exacte grenzen van het losloopgebied, zie deze wandelkaart van Utrechts Landschap.

Nimmerdor

Landgoed Nimmerdor ligt ten zuiden van Amersfoort tussen de wijk Leusderkwartier en de A28. Het is een heerlijk stuk bos waar honden het hele jaar los mogen lopen. Heb je avontuurlijke honden, blijf dan een beetje uit de buurt van de snelweg. Deze is namelijk niet overal even goed afgeschermd.

Andere losloopgebieden

Op deze kaart staan alle losloopgebieden van Amersfoort aangegeven. Je vindt ‘m ook hier, waar je de kaart kunt aanklikken voor de gebieden waar geen aanlijnplicht en opruimplicht geldt. Ook vind je er de wandelroutes met poepbakken en de gebieden waar honden niet toegestaan zijn. Voor alle gebieden die in de kaart wit zijn gekleurd geldt dat honden aangelijnd moeten zijn en hondenpoep opgeruimd moet worden.

dierenasiel amersfoort

Ach, kijk nou! Deze lieverds zitten zielig en alleen in het dierenasiel

Ben jij op zoek naar een hond, kat of konijn? Ga dan eens langs bij het dierenasiel hier in Amersfoo...
Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.