Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Een ongeluk of opzet? De dood van kat Breezer uit Kattenbroek is een mysterie

Door Juliette Schmitt 3 augustus 2020

De mysterieuze dood van kat Breezer uit Kattenbroek hield de gemoederen in Amersfoort afgelopen weekend flink bezig. Is de kat om het leven gebracht door een groepje jongeren met een bal? Of is Breezer noodlottig om het leven gekomen door een botsing met een auto? Zijn kat krijgt hij er natuurlijk niet mee terug, toch wil Dennis graag weten wat er zaterdagavond precies met Breezer is gebeurd.

Wat begint als een rustige avond in de omgeving van winkelcentrum Emiclear, eindigde voor het baasje van kat Breezer als een drama. Het arme beestje werd dood gevonden en over de doodsoorzaak wordt flink gespeculeerd.

Een jongen met een bal

Een oplettende overbuurman, die Breezer goed kent, zag dat er een jongen met een bal over de kat heen gebogen stond. Een kwartier daarna werd Breezer dood aangetroffen. Buurtbewoners betwijfelen nu of het puur toeval was, of dat de jongen iets met de dood van de kat te maken heeft.

Gouden tip

Het baasje van de overleden kat laat aan Hart van Nederland weten dat de foto’s te gruwelijk zijn om te delen. Op de foto’s is te zien dat Breezer een flinke deuk in haar hoofd had en haar oogje uit de schedel hing. De oplettende overbuurman denkt dat de jongeren uit de buurt meer over de dood van Breezer weten en plaatste een oproep op Instagram. Een buurvrouw, die ook dierenarts is, sluit niet uit dat Breezer is overleden na een botsing met een auto. Op Facebook werd onderstaand bericht geplaatst. De gouden tipgever wordt volgens de schrijver van het Facebookbericht beloond.

Dringende Getuigen oproepAMERSFOORTDe eigenaar is bekend, dit is de 18 jarige Breezer. Maar wie o wie heeft iets gezien??Graag respectvolle reacties voor kat en eigenarenDaders verdienen geen woorden

Posted by Meldpunt Dier langs de Weg on Sunday, 2 August 2020

Bron: Hart van Nederland

Verder lezen:

Jorit Bons

Bizar: kat Frits na 2,5 jaar herenigd met baasje Jorit (29)

Kater Frits is een echte buitenkat. Baasje Jorit vertelt ons dat hij normaal altijd rond etenstijd t...

Bizar: auto beklad met ‘dit is geen parkeerplaats dus rot op’

Bizar: Amersfoorter sloopt bushokje, ‘want internet lag plat’

Bizar: kleinste woonruimte ooit te huur in Amersfoort

adv.