Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Monique Elmendorp helpt je je kat beter te begrijpen

Aangeboden door Praktijk Kattenwijsheid 7 januari 2019

Blijft jouw kat maar naast de bak poepen, aankomen en je bank kapot krabben? Monique Elmendorp van Praktijk Kattenwijsheid helpt je graag een handje om je kat beter te leren begrijpen. 

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Stap 1: zet de krabpaal op de juiste plek

Als je kat maar aan je meubels blijft krabben ondanks dat er een krabpaal in je huis staat, is de kans groot dat deze op een verkeerde plek staat. “Katten hebben een interne behoefte om te krabben. Ze doen dit vaak op plekken die op hun looproute liggen en dat is nu eenmaal vaak de bank. Je kunt de krabpaal het beste naast een deurpost zetten, omdat katten bij het verlaten en binnenkomen van een ruimte gaan krabben. Aan een krabpaal in de garderobe hebben ze geen behoefte, daar krabben ze niet aan.”

Stap 2: zorg voor goed kattenbakmanagement

Minstens zo belangrijk voor een kat is een schone kattenbak. Want als hij vies is, dan willen deze hygiënische beesten er niks mee te maken hebben. “Verkeerd kattenbakmanagement is een van de grootste veroorzakers van onzindelijkheid. En als je twee katten hebt, kun je het beste drie kattenbakken neerzetten. Vaak gebruiken ze een kattenbak om te plassen en de ander om te poepen. Ook gaan ze liever niet na elkaar op de kattenbak. Als je een derde kattenbak hebt, is er altijd eentje schoon.” Nog een tip: zet de kattenbak absoluut niet in de buurt van het voer. “Wij willen immers ook niet eten op de wc.”

Stap 3: zorg dat je kat de hoogte in kan

Katten willen graag alles van grote hoogte overzien. Het is dan ook belangrijk dat je zorgt dat ze dat kunnen thuis. “Je kunt een hele hoge krabpaal neerzetten of een mandje of kleedje op de kast leggen. Daar kunnen ze zich dan terugtrekken als er mensen in huis rondlopen of als je bijvoorbeeld honden in huis hebt.”

Stap 4: geef ze verspreid over de dag te eten

Foto: ANP

Geef jij je kat altijd twee keer per dag te eten? Het is beter om hem meerdere keren per dag kleine beetjes te voeren. “Een kat eet het liefst tien tot vijftien keer per dag een paar brokjes, dat is veel beter voor het darmstelsel. Je kunt bijvoorbeeld door het hele huis voerpuzzels neerleggen, zoals wc-rollen met brokjes erin. Een kat moet bezig zijn om zijn voer te vinden, dan blijven ze goed op gewicht.” Want ja, ook onder katten is obesitas een groot probleem, constateert Monique. “Als mijn katten aankomen, maak ik de voerpuzzel iets moeilijker. En dat werkt, want ze zijn nu weer prima op gewicht. En blijf spelen met je kat of laat hem naar buiten, dat is ook heel belangrijk.”

Wil jij meer weten over de verzorging van je kat of heb je een probleem dat je maar niet opgelost krijgt? Maak dan snel een afspraak met Monique.


Meer over Praktijk Kattenwijsheid ontdekken?

Praktijk Kattenwijsheid dierenverzorging

GeopendHele dag

, Amersfoort

Bekijk meer:dierenverzorging
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.