Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lief! Luiaard Floor kan op eigen benen staan en verlaat ouderlijk huis

Door Juliette Schmitt 22 november 2019

In DierenPark Amersfoort is Luiaard Floreana, die door haar verzorgers Floor wordt genoemd, oud genoeg om haar ouderlijk huis te verlaten. Ze is nu bijna één jaar oud en dat is de leeftijd waarop Luiaardjongen op eigen benen kunnen staan.

Een eigen plekje

Kleine luiaards worden groot en om die reden moet Floor haar moeder verlaten. De jonge luiaard heeft haar eigen gebied in het nachtdierenverblijf gekregen. Hier kan ze vanaf nu zelfstandig rondhangen.

Gedrag 

De verzorgers van de tweevingerige luiaards zagen aan het gedrag van de luiaardmoeder van Floor dat het tijd was voor het jong om een nieuw plekje te krijgen. De moeder nam de laatste weken al steeds meer afstand van haar dochter. Een teken dat ook zij vindt dat Floor vanaf nu voor zichzelf kan zorgen.

Helemaal gewend

Luiaard Floor is al helemaal gewend aan haar verblijf. “De luiaard heeft haar nieuwe plekje als een zelfstandige dame langzaam verkend”, vertelt verzorger Paul. Met de moeder van Floor, die Amaka heet, gaat het goed. Paul laat weten dat het zelfs goed mogelijk is dat zij weer drachtig is. Wij hopen natuurlijk met Paul mee, dat er snel weer een schattig babyluiaardje wordt geboren. Je kunt de luiaards ondersteboven in de takken zien hangen in het nachtverblijf van DierenPark Amersfoort.


Meer over DierenPark Amersfoort ontdekken?

DierenPark Amersfoort entertainment

Geopend10:00 - 17:00

Barchman Wuytierslaan 224, Amersfoort

Bekijk meer:entertainment

Cute! Pinguïn-homokoppel broedt op ei in DierenPark Amersfoort

Opmerkelijk nieuws vandaag vanuit DierenPark Amersfoort. Daar broedt een pinguïn-homostel samen op e...

Superschattig! Mini-ezeltje geboren in DierenPark Amersfoort

Meer over

Dieren Video

adv.