Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lieve zachtaardige Kiara zoekt een baasje met veel energie

Door Juliette Schmitt 3 april 2020

Dit is Kiara. Een lief teefje dat vanuit het dierenasiel in Amersfoort op zoek is naar een nieuw baasje. Kiara werd gevonden op straat toen ze bijna twee jaar oud was. Ze bleek weg te zijn gelopen bij haar oude opvangadres, van waaruit ze herplaatst zou worden. Helaas hebben de nieuwe eigenaar en het opvanghuis geen moeite gedaan om Kiara op te halen en sindsdien zit ze in het asiel in Amersfoort.

De bijna twee jarige Kiara bleek in korte tijd meerdere keren verhuisd te zijn, maar niemand kon of wilde het Amersfoortse dierenasiel meer over haar vertellen. Al met al is de enige gedupeerde de lieve Kiara, die zich gelukkig niet bewust lijkt te zijn van al het leed dat ze nu achter zich heeft gelaten.

Tekst loopt door onder de foto 

Foto: Dierenbeschermingscentrum Amersfoort

Lieve zachtaardige hond

In de opvang in Amersfoort hebben ze Kiara leren kennen als een lieve, zachtaardige hond met een ietwat onzeker karakter. Vooral in nieuwe situaties, komt het onzekere karakter van Kiara naar boven. De eerste keer op het speelveld, de eerste keer buiten wandelen en de kennismaking met nieuwe gezichten zijn spannend voor haar. Ze zoekt dan vooral steun bij de persoon die zij vertrouwt, maar gaat vervolgens gelukkig wel snel op onderzoek uit. Ze is erg nieuwsgierig en als ze eenmaal alles goed heeft onderzocht, dan voelt zij zich prima op haar gemak.

Aan de riem

Aan de riem is Kiara super braaf. Ze loopt op een fijn tempo mee en snuffelt wat af. Tussendoor zoekt ze regelmatig oogcontact met je en ze vindt het heerlijk om tijdens de wandeling even een knuffelpauze in te lassen. Kiara is gek op knuffelen en kan ultiem genieten van een stevige massage. Ze gaat braaf voor je zitten en geeft je met liefde een poot. Andere commando’s kent ze nog niet, maar ze vindt het erg leuk om nieuwe dingen te leren. Soms neemt haar enthousiasme op dat moment de overhand en dan springt ze als een wild konijn om je heen.

Tekst loopt door onder de foto 

Foto: Dierenbeschermingscentrum Amersfoort

Moeilijk om alleen te zijn

In de Amersfoortse opvang kregen de verzorgers, van een oud baasje te horen, dat Kiara het moeilijk vindt om alleen thuis te blijven. Ze kon nogal hart blaffen als ze alleen was. In de opvang hebben ze dit gedrag nog niet gezien bij Kiara, daar ligt ze over het algemeen stil in haar mandje te dutten.

Omdat ze in de opvang Kiara haar achtergrond niet kennen, plaatsen ze haar niet bij andere huisdieren en jonge kinderen. Kinderen ouder dan 12 jaar die ervaring hebben met honden zijn wel welkom voor een kennismaking. Verder zou het fijn zijn als een nieuwe eigenaar net zoveel energie heeft als deze sportieve dame en lekker veel met haar wil wandelen, hardlopen of fietsen.

Zie jij het wel zitten om Kiara een flinke doses liefde te geven? Bel dan snel om een afspraak te maken, zodat jij en Kiara elkaar kunnen ontmoeten!


Meer over Dierenbeschermingscentrum Amersfoort ontdekken?

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort dierenopvang

Gesloten10:00 - 16:00

Loes van Overeemlaan 8, Amersfoort

Bekijk meer:dierenopvang

Verder lezen:

Konijn Talk zoekt een meisje om oud mee te worden

Deze knappe vent heet Talk. Een enthousiast mannetje, dat sinds 1 maart 2020 in het Amersfoortse die...

Konijn Bigfoot zoekt de liefde van zijn leven

Mag Sam straks met jou komen knuffelen?

Vriendinnetjes Pientje en Valerie zoeken een nieuw huisje

Konijn Orbit zoekt een vriendje

Meer over

Dieren

adv.