Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Liefde gaat door de maag: kat Aron zoekt een baasje die zijn lege buikje vult

Door Juliette Schmitt 3 juni 2020

Kat Aron is zes jaar en verblijft nog niet zo heel lang in het Amersfoortse asiel. Wanneer er eten in het spel is, kruipt Aron uit zijn schulp. Sterker nog: dan is hij dolenthousiast. Ben jij op zoek naar een nieuw vriendje in huis? Lees dan vooral verder of jij en Aron het ideale koppel vormen. 

Toen Aron net binnenkwam in het Amersfoortse asiel, wist hij niet zo goed hoe hij zich moest gedragen. Soms zat hij in een hoekje van zijn verblijf, met zijn oren in zijn nek en zijn haren omhoog. Op een ander moment begon hij zachtjes te miauwen zodra één van de verzorgers zijn verblijf binnenwandelde. Een enkele keer begon hij zelfs uit zichzelf kopjes te geven. Sinds hij een grote kamer helemaal voor zichzelf heeft, is hij meer ontspannen. Helemaal op zijn gemak bij mensen is hij nog niet.

Tekst loopt door onder de video 

 

Voedertijd

Aron is dolenthousiast wanneer het voedertijd is. Enthousiast mauwend staat hij de verzorgers – en vooral ook het eten- op te wachten. Zodra hij aan het eten is, kunnen zijn verzorgers hem ongestoord aaien. Als er géén eten wordt meegebracht, dan is Aron wat voorzichtiger.

In het Amersfoortse asiel denken ze dat Aron nog niet zo lang geleden heeft ontdekt dat mensen best wel gezellig zijn. Als zijn verzorgers tegen hem praten, begint hij gezellig terug te kletsen en slooft hij zich heerlijk uit. Hij geeft dan kopjes aan allerlei voorwerpen, terwijl hij gezellig mauwt. Vaak mogen zijn verzorgers hem dan aaien, maar soms schrikt hij en dan deelt hij uit angst nog wel eens een mep uit. Aron moet dus nog een hoop leren. In ruil voor eten en spelletjes doet hij enorm zijn best.

Tekst loopt door onder de foto 

Foto: Dierenbeschermingscentrum Amersfoort

Onzeker

Toen Aron net binnenkwam in het asiel, had hij nogal wat moeite met zijn zindelijkheid. In het asiel hebben ze Aron onderzocht en het bleek dat hij een blaasontsteking had en last had van blaasgruis. Na een behandeling voor de blaasontsteking en speciaal voer voor de blaasgruis, gaat het weer helemaal goed met Aron. Hij plast nu netjes op de kattenbak. Om problemen in de toekomst te voorkomen moet Aron de rest van zijn leven speciaal voer eten.

Omdat Aron zo onzeker is, wordt hij niet geplaatst bij honden, katten en kinderen. Aron droomt er ondertussen van om in de toekomst onbeperkt naar buiten te kunnen. Hij kijkt namelijk elke dag verwachtingsvol naar buiten. Natuurlijk kan dat alleen als hij helemaal gewend is aan zijn nieuwe huis.

Heb jij geduld en een fijn huisje voor Aron? Neem dan contact op met het dierenbeschermingcentrum in Amersfoort.


Meer over Dierenbeschermingscentrum Amersfoort ontdekken?

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort dierenopvang

Gesloten10:00 - 16:00

Loes van Overeemlaan 8, Amersfoort

Bekijk meer:dierenopvang

Verder lezen:

Hond zoekt baas: zonaanbidder Bodo is op zoek naar een rustig onderkomen

Deze kleine schat heet Bodo. Bodo is een teckelkruising, die een roerige tijd achter de rug heeft. D...

WOEF! 9x de leukste Instadogs van Amersfoort op Nationale Hondendag

Henk en Bets zijn op zoek naar een ren om samen in oud te worden

Pechvogel Billy zoekt baasje

Meer over

Dieren Video

adv.