Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hond zoekt baas: zonaanbidder Bodo is op zoek naar een rustig onderkomen

Door Juliette Schmitt 20 mei 2020

Deze kleine schat heet Bodo. Bodo is een teckelkruising, die een roerige tijd achter de rug heeft. Die tijd begon toen zijn baasje overleed en sindsdien is de kleine teckel een aantal keren verhuisd. Helaas kon Bodo niet overal evengoed aarden en daarom is hij nu terug in het Amersfoortse dierenasiel.

Bodo is gek op aandacht. Het liefst plakt hij zichzelf de hele dag aan jou vast. Maar dan wel met de nodige rust. De kleine teckel is dan ook erg gesteld op rustig gezelschap om hem heen. Die rust heeft hij een tijdje flink gemist en daarom is het ook fout gegaan.

Toen het baasje van Bodo overleed, werd hij liefdevol opgevangen door een familielid van dat baasje. In dat huis was hij veel alleen omdat de nieuwe eigenaren van Bodo fulltime werkten. Van daaruit is hij verhuisd naar een gezin met twee jonge kinderen, maar ook daar ging het helaas niet goed en kon Bodo de drukte niet aan. Toen moest hij opnieuw moest verhuizen. Dit keer naar een gezin met een volwassen zoon. Juist met die zoon kon Bodo het totaal niet vinden. Het gezin heeft er alles aan gedaan om het gedrag van Bodo aan te passen, maar helaas zonder succes. Bodo woont nu weer in het asiel.

Tekst loopt door onder de foto 

Foto: Dierenbeschermingscentrum Amersfoort

Jonge hond

Bodo is pas vier jaar oud en is gek op lange wandelingen. Na het wandelen met zijn baas, kruipt hij graag op een stoel of bank om lekker in het zonnetje te luieren. Volgens de verzorgers in het asiel heeft Bodo nog niet veel gespeeld. Zij hebben zich laten vertellen dat Bodo dol is op spelen. In het asiel is een bal zijn favoriet en die laat Bodo dan ook niet zomaar gaan. Voor een lekker snoepje wil hij er wel eens over nadenken om zijn lievelingsbal los te te laten.

Tekst loopt door onder de foto 

Foto: Dierenbeschermingscentrum Amersfoort

Teckelstreken

Bodo heeft echte teckelstreken en hem buiten loslaten is dan ook niet zo’n slim plan. Hij heeft nogal een jagersinstinct en gaat graag zijn neus achteraan. Ook wandelen in de regen vindt Bodo maar onzin. Hij blijft dan veel liever thuis.

Alleen thuis

Bodo kan een paar uurtjes alleen thuis blijven en bewaakt het fort met plezier tot zijn baas weer thuis komt. Als er iemand aanbelt of de postbode komt langs dan waarschuwt Bodo dat er iets aan de hand is. Bezoek ontvangen kan prima, alleen het bezoek moet niet meteen op Bodo afrennen en hem gaan aaien en knuffelen. Hij heeft echt even de tijd nodig om te bekijken wie er binnen komt. Alleen als het te druk wordt in huis, kan het al snel te veel worden voor Bodo.

Heb jij een rustig huishouden, zonder kinderen en- of andere huisdieren? En ben je aan het popelen om met Bodo aan de slag te gaan? Vul dan een formulier in op de website en wie weet ligt Bodo binnenkort in jouw woonkamer te zonnen.

[compay]

Verder lezen:

Henk en Bets zijn op zoek naar een ren om samen in oud te worden

Deze twee schatjes heten Bets en Henk en samen vormen zij een superleuk konijnenkoppeltje. Henk en B...

Bizar: kat Frits na 2,5 jaar herenigd met baasje Jorit (29)

Kat zoekt baasje! Geef jij de verlegen Theon een nieuw huis?

Konijn Talk zoekt een meisje om oud mee te wordenMeer over Dierenbeschermingscentrum Amersfoort ontdekken?

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort

dierenopvang

Geopend10:00 - 16:00

Loes van Overeemlaan 8, Amersfoort

Bekijk meer:dierenopvang

Meer over

Dieren

adv.