Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Er is een spinneninvasie in Amersfoort en wij zoeken foto’s

Door Annemarie Degens 10 september 2019

Bang voor spinnen? Dan zijn dit ongetwijfeld zware tijden voor je. Er lopen momenteel namelijk opvallend veel meer spinnen rond! Op iedere vierkante meter (*&()@!^#&!!!!!) zit er wel eentje! Wij maken van de nood een deugd en verzamelen de mooiste foto’s van die kleine en grote griezels.

Spinnentelling

Afgelopen weekend werd de Nationale Spinnentelling georganiseerd. Dat is geen grap, maar een serieuze manier om in kaart te brengen hoeveel en welke spinnen er waar – bijvoorbeeld in Amersfoort – rondlopen. Iedereen kon helpen tellen, meer hierover lees je hier.

Wespspin

In Nederland kennen we ongeveer 640 soorten spinnen, maar één daarvan is dit jaar wel erg veel te bewonderen. Misschien ben jij door dit geel-zwarte diertje al een aantal keer naar binnen gevlucht, want de 3,5 centimeter grote wespspin (ook wel tijgerspin) zit opeens overal. Dat komt vooral door de hogere temperaturen.

Foto’s

Het is natuurlijk zonde als we al die mooie beestjes zomaar ongezien aan ons voorbij laten gaan. Daarom zijn we op zoek naar foto’s van spinnen die jij in Amersfoort bent tegengekomen! Heb je er eentje? Mail m dan naar ons of post m op facebook onder dit bericht. Good luck!

Meer over

Dieren

adv.