Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Babynieuws! Weer een kameeltje geboren in DierenPark Amersfoort

Door Juliette Schmitt 31 maart 2020

Mooi nieuws! Vandaag, 31 maart, werden de dierenverzorgers in Dierenpark Amersfoort verrast door de geboorte van een babykameeltje. De kleine heet Roxy en is een sterk en gezond vrouwtje. Voor moeder Rosa was het dubbel zo spannend, want Roxy is haar eerste jong!

Volgens dierenverzorger Corine de Ruiter is het jonge kameeltje haar verblijf al flink aan het verkennen.”De pasgeboren merrie deed al snel de eerste stapjes achter moeder aan”, vertelt dierenverzorger Corine. “Het was voor moeder Rosa even wennen, omdat het haar eerste jong is, maar al snel kwam haar moederinstinct naar boven. Zij beschermt haar jong heel goed en laat haar volop drinken”, aldus de dierenverzorger. 

Tweede kameeltje 

De kleine Roxy is het tweede kameeltje dat in korte tijd is geboren. Twee weken geleden werd het hengstje Finn geboren in de Amersfoortse dierentuin. “Aan de bulten op zijn rug kun je zien dat hij net iets ouder is. Als een kameel wordt geboren zijn de bulten nog helemaal plat, langzaam groeien deze uit tot de typische kamelenbulten zoals wij die kennen.” 


Meer over DierenPark Amersfoort ontdekken?

DierenPark Amersfoort entertainment

Gesloten10:00 - 17:00

Barchman Wuytierslaan 224, Amersfoort

Bekijk meer:entertainment

Lees verder: 

Schattig: bij Natuurboerderij De Brinkhorst zijn schapenlammetjes geboren!

We kunnen ze nog even niet bezoeken, maar dat betekent niet dat we er niet van kunnen genieten! Bij ...

Ooievaarsstel maakt weer liefdesnestje op kunstwerk in Vathorst

Lief! Luiaardje geboren in DierenPark Amersfoort

adv.