Ach, wat sneu: er is een kat in de gracht gevallen

Door Roeliene Bos 19 maart 2019

Plons! De brandweer moest vanmorgen uitrukken nadat een kat in de gracht viel, zo lezen we op ’t AD. Hij wist zichzelf gelukkig wel op het droge te brengen door in een gat van de kademuur te kruipen, maar daarna kon hij geen kant meer op. 

Daar zit je dan, met je natte snorharen in de gracht. De brandweer kreeg het beestje te pakken door met een ladder het water in te stappen. Zij hebben het beestje overgedragen aan de dierenambulance, die hem vervolgens naar de dierenarts brachten. Daar zal de kat blijven tot hij weer van de schrik is bekomen en zijn baasje – hopelijk – wordt gevonden.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat er een kat in de gracht is gekukeld. Keistadkater Poetin is het ook al eens gelukt. Zijn baasje – Quincy van der Ree – vertelde ons toen: “Ik weet niet hoe, maar hij is in de gracht beland. Een verkeersregelaar is in zijn boxershort in de gracht gesprongen om hem eruit te vissen. Een politieagente stond om drie uur ’s nachts met Poetin voor mijn deur, maar ik werd niet wakker. Mijn bovenbuurman wel, dus die kreeg de kat in zijn handen geduwd. Daar kon ik hem de volgende dag ophalen.”

Meer over

Dieren

adv.