Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wist je niet: dit gebeurt er bij dat méga bedrijf aan de Euroweg in Amersfoort

Aangeboden door Yokogawa Europe Solutions B.V. 2 november 2019

Iedereen kent het enorme pand van Yokogawa aan de Euroweg in Amersfoort. Maar heb jij je ook weleens afgevraagd wat er daar binnen eigenlijk gebeurt? Wij wel, dus gingen we op onderzoek uit. De eerste ontdekking die we deden was dat het bedrijf Japans is en dat ze systemen maken voor de procesindustrie.

Procesindustrie, oké… Wij als leken hebben natuurlijk nu nog steeds geen flauw idee wat ze dan precies maken. Dus ging de zoektocht verder. Met de zon als logo komen we een stapje verder. De belangrijkste energiebron op aarde staat als symbool voor de inzet die Yokogawa wil leveren aan de ontwikkeling in de industriële sector.

Grote speler in de wereld van industriële automatisering

Met maar liefst 18.500 medewerkers en negentien fabrieken in bijna zestig landen is Yokogawa een belangrijke speler in de wereld van industriële automatisering. De klanten van Yokogawa zijn toonaangevende ondernemingen in de procesindustrie. Het Europese hoofdkantoor is sinds 1982 gevestigd in Amersfoort en het Europese netwerk bestaat uit verkoop-, service- en engineeringorganisaties in een groot aantal landen.

Yokogawa biedt complete industriële automatiseringsoplossingen aan, waaronder MES (manufacturing execution systems), DCS (distributed control systems), veiligheidssystemen, SCADA systemen en veldinstrumentatie. Ook verzorgt Yokogawa grote internationale projecten die de Nederlandse grenzen overstijgen. Een bedrijf waarop we trots kunnen zijn, dus.

“Wij hebben duurzaamheid en maatschappelijk ondernemen hoog in het vaandel staan”, vertelt Leonie Storm, HR business partner bij Yokogawa. “Daarom hebben we afgelopen september ook de handen uit de mouwen gestoken tijdens de World Clean Up Day.”

Tekst gaat verder onder de foto.

©Yokogawa

World Clean Up Day

De World Clean Up Day is in het leven geroepen om zwerfafval beter in kaart te brengen. Tachtig procent van de plasticsoep komt vanaf het land via rivieren in de zee terecht. Tijdens de Clean Up Day wordt gekeken het meest voorkomend plastic in het milieu en wie de producenten ervan zijn. Yokogawa steunt dit initiatief en onderstreept daarmee twee van haar belangrijkste pijlers: duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Yokogawa heeft drie lange-termijn-doelen naar duurzaamheid. De eerste is het bereiken van netto-nul emissies, zorg voor welzijn en de overstap maken naar een circulaire economie. Voor het bereiken van de netto-nul emissies zet Yokogawa samen met partners innovatie en technologie in. Dit doet het bedrijf onder meer door het terugdringen van de CO2-uitstoot met behulp van herbruikbare, koolstofarme energie en vloeibaar aardgas-oplossingen.

Energietransitie

Hoe leg je een basis voor een duurzame toekomst? Daar dacht Yokogawa over na. Vindingrijkheid en creativiteit in combinatie met een flexibele manier van organiseren is ingezet om die basis te bereiken.

Zo is de organisatie gestart met samengestelde teams – zogenaamde squads – die in zeer vlakke structuren werkt die een duurzame toekomst met hernieuwbare energiebronnen verkent. Zo wilt Yokogawa de steeds sneller veranderende wereld bijhouden. Energietransitie is de key om de CO2-uitstoot bij klanten te verminderen en de industrie bij te staan om te verduurzamen.

Benieuwd naar wat Yokogawa nog meer doet? Kijk dan op www.yokogawa.com/nl


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Yokogawa Europe Solutions B.V.. Meer over Yokogawa Europe Solutions B.V. ontdekken?

Yokogawa Europe Solutions B.V. dienstverlening

Euroweg 2 , Amersfoort

Bekijk meer:dienstverlening

adv.