Michael (20) maakte zijn droom waar: ‘Rijden in een grote wagen is heerlijk’

Aangeboden door Level.works

Wat Michael (20) altijd al zeker wist, is dat hij zijn groot rijbewijs wilde halen. “Lekker rijden met een grote wagen leek me heel leuk. Dus ik ging op zoek naar waar ik dat rijbewijs kon halen en kwam Level.works tegen”, vertelt hij. Daar haalde hij in een mum van tijd zijn rijbewijs en inmiddels is hij vijf maanden onderweg als buschauffeur.

Zo maakte Michael van zijn passie voor grote voertuigen zijn werk. Hij rijdt nu in Amersfoort, maar Level.works stoomt je ook in Amersfoort klaar voor het rijden met de bus. Nili van Level.works vertelt: “Wij begeleiden mensen in het halen van hun rijbewijs D en betalen die opleiding voor ze. Daarna gaan ze direct aan de slag als buschauffeur in hun regio.” Dat trok Michael over de streep: je opleiding kost je niets én je hebt garantie op een baan als buschauffeur.

Lees verder onder de video >

Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen
Kies voor jouw droom en word ook buschauffeur bij jou in de buurt

Snel en sociaal aan de slag

Voor Michael was het zo gepiept. “Ik had binnen twee weken m’n theorie gehaald en ben daarna nog een paar weken bezig geweest met mijn praktijk. Toen ik die binnen had, kon ik via Level.works aan de slag en dat bevalt me goed! Ik vind het heerlijk om te rijden in de mooie wagens en ben heel blij met de systemen die we hier gebruiken.” Nili licht toe: “De opleiding duurt bij ons twee tot vier maanden, dat hangt af van je beschikbaarheid.” Dat doe je niet alleen: je volgt theorieklassen én krijgt persoonlijke begeleiding van Level.works.

Zo snel zijn rijbewijs halen én op pad kunnen had Michael niet verwacht, maar hij zit helemaal op z’n plek in de bus. “Ik vind de afwisseling het leukst: soms rijd je in de stad en soms in de streek. Met de ene passagier heb je een gezellig gesprek, een ander stapt na twee haltes weer uit.” Dat ziet Nili ook bij andere buschauffeurs (in opleiding): “Echt iedereen kan buschauffeur zijn. Wat onze mensen motiveert is dat ze mogen rijden in een grote wagen, omgeven door natuur en dat ze het sociale contact in de bus leuk vinden.”

Iedereen kan buschauffeur zijn

Ook met collega’s heeft Michael het naar zijn zin. “Het is altijd gezellig, iedereen staat open voor een praatje en er wordt veel gelachen. Een deel van mijn collega’s ken ik nog via Level.works, maar er zijn ook andere collega’s. Die combinatie vind ik leuk.” Michael is een van de jongste buschauffeurs, maar dat hoeft geen uitzondering te zijn.

Nili: “Wat onze buschauffeurs gemeen hebben is die passie voor het grote voertuig. Maar het zijn allerlei mensen: jong en oud, man en vrouw, met verschillende achtergronden. Voor sommigen is dit al de derde of vierde stap.” Wie zich inschrijft voor de opleiding tot buschauffeur bij Level.works, komt allereerst op intakegesprek. “In dat gesprek vragen we ook altijd naar de motivatie. Vaak horen we dan dat mensen vroeger al droomde van een baan als buschauffeur, maar niet het geld hadden om een rijbewijs D te halen.”

Daarom kies je voor Level.works

Bij Level.works hoef je je daar niet druk om te maken, vertelt Nili. “De opleiding betalen wij direct, daar ben je dus niets aan kwijt. Als je je rijbewijs hebt gehaald, kun je bij één van onze klanten aan de slag.” Het voordeel is dat Level.works een hoop verschillende klanten heeft in de regio. “We zoeken de opdrachtgever waarbij jij op je plek zit”, vertelt Nili.

Met de uren die je via Level.works werkt, betaal je je opleiding terug. Daarvoor wordt gelukkig niets op je salaris ingehouden. Het kan nog beter! “Bij een aantal klanten is het zelfs mogelijk om betaald de opleiding te volgen. Terwijl je bezig bent met het halen van je rijbewijs, krijg je dus al betaald”, licht Nili toe. Op die manier kun je nóg sneller je rijbewijs halen, want je kunt zonder zorgen om je inkomen je baan opzeggen.

Buschauffeur worden in Amersfoort

Bovendien staat persoonlijke begeleiding bij Level.works hoog in het vaandel. Nili: “Onze slogan is niet voor niets: Jouw persoonlijke begeleider richting de volgende halte.” Level.works ondersteunt en helpt je in alle fases, tijdens de sollicitatie, maar ook tijdens het werk als chauffeur.

Na het sollicitatietraject kun van start met de opleiding voor je rijbewijs D. Heb je je rijbewijs D en code 95 behaald? Dan ga je via Level.works aan de slag als buschauffeur bij jou in de buurt.

Wil jij ook jouw droom waarmaken en aan de slag als buschauffeur? Meld je dan aan!

Meer in deze categorie

Werken

Ga naar “Na 35 jaar ging Jolanda het onderwijs in: ‘Ik wil iets bijdragen aan de maatschappij’”

Na 35 jaar ging Jolanda het onderwijs in: ‘Ik wil iets bijdragen aan de maatschappij’

Aangeboden door Stichting Eem-Vallei Educatief

Ga naar “De hoogste baan van Amersfoort: VVV zoekt nieuwe torengidsen”

De hoogste baan van Amersfoort: VVV zoekt nieuwe torengidsen

Ga naar “Werk! indebuurt zoekt een online redacteur”

Werk! indebuurt zoekt een online redacteur

In onze gids

Agenda

Ga naar “De Seizoensstreekmarkten”

De Seizoensstreekmarkten

 • Winkels op Wielen
 • T/m 16 dec
Ga naar “Marathon Amersfoort”

Marathon Amersfoort

 • 11 juni 2023
Ga naar “Obstaclerun”

Obstaclerun

 • 2 juli 2023
Ga naar “Kerstmannenloop 2023”

Kerstmannenloop 2023

 • 15 december 2023
Ga naar “Meewindkoers 2023”

Meewindkoers 2023

 • 8 oktober 2023

Vacatures

Ga naar “Data Support Medewerker”

Data Support Medewerker

 • Olympia
 • Fulltime

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “PATHÉ BIOSCOOP TICKETS van € 25 voor € 12,50”

PATHÉ BIOSCOOP TICKETS van € 25 voor € 12,50

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “KERSEN Bak 500 gram van € 4,99 voor € 2,99”

KERSEN Bak 500 gram van € 4,99 voor € 2,99

 • Jumbo
 • Geldig t/m 6 juni 2023
Ga naar “NECTARINES OF PERZIKEN Los, per 500 gram van € 2,99 voor € 1,49”

NECTARINES OF PERZIKEN Los, per 500 gram van € 2,99 voor € 1,49

 • Jumbo
 • Geldig t/m 6 juni 2023
Ga naar “TROS TOMATEN Los per 500 gram € 0,89”

TROS TOMATEN Los per 500 gram € 0,89

 • Jumbo
 • Geldig t/m 6 juni 2023