Uitstel: de Boni op het Euterpeplein komt volgend jaar pas

Door Roeliene Bos 14 maart 2019

We moeten nog eventjes wachten op de Boni. De supermarkt zou eigenlijk deze zomer opengaan op het Euterpeplein, maar dat gaan ze niet meer halen. Dat meldt het AD, die de woordvoerder van de supermarkt Ton Rigter sprak. 

“Omdat de werkzaamheden van de gemeente Amersfoort aan de nutsvoorzieningen (gas, water, elektriciteit en riool) in dat gebied vertraging hebben opgelopen door de drukte in de bouw, heeft ook de bouw van ons supermarktpand vertraging opgelopen.”

Een Vomar

Het oorspronkelijke plan was om een Vomar op het winkelcentrum te plaatsen, maar die onderhandelingen duurde zo lang, dat het plan werd afgeketst. En nu komt er dus een Boni op de plek waar eerst de Opstandingskerk stond. Hij moet ruim 1.200 vierkante meter groot worden en ook het parkeerterrein aan de Flierbeek wordt opnieuw ingericht en gemoderniseerd.

Meer supermarktnieuws

Over een paar maanden gaat er nog een grote supermarkt open in Amersfoort, de Lidl aan de Wiekslag. Op woensdag 1 mei moet de nieuwe vestiging zijn deuren openen. Vorig jaar verwelkomden we ook al een grote Lidl in Vathorst en kwam er een gloednieuwe DekaMarkt in de stad.

adv.