De winkel van Sander en Willemijn bestaat 40 jaar: ‘Kamp 19 is echt een familiehuis’

Aangeboden door Arthur en Willemijn 16 maart 2019

Wanneer je een van de winkels van Arthur & Willemijn binnenloopt, dan kijk je je ogen uit. De dameskledingwinkels in Amersfoort zijn echte pareltjes. Amersfoort is de stad waar het 40 jaar geleden allemaal begon. Nu zijn er twee vestigingen in de stad; aan de Kamp en de Kortegracht. Wie zijn de mensen achter deze kledingzaak? En wat is hun visie voor de Amersfoortse vrouwen?

De ouders van Sander heten Arthur en Willemijn (aha, dat verklaart dus de naam!) en hebben veertig jaar geleden het bedrijf opgericht. “Het is soms heel verwarrend dat mijn vrouw ook Willemijn heet, maar dat is echt toevallig”, vertelt Sander.

Paplepel en horeca

Arthur en Willemijn zijn nog steeds actief binnen het bedrijf. Maar zij hebben het stokje overgedragen aan Sander en Willemijn. “Kleding en mode zijn er bij Sander met de paplepel ingegoten door zijn ouders. Ik kwam door Sander in aanraking met de kledingbranche. Hiervoor zat ik in de werving en selectie”, zegt Willemijn.

‘Door mensen echt in de spiegel te laten kijken, hopen we dat mensen naar zichzelf gaan kijken zoals wij ze zien’

Date via Hyves

Maar hoe hebben ze elkaar leren kennen? Sander: “We kennen elkaar al vanaf de middelbare school. Tien jaar later kwamen we elkaar na verschillende omzwervingen weer tegen in de stad. En even later vroeg ik Willemijn mee uit, via Hyves. Ze reageerde pas een maand later haha, maar die date kwam er. En sindsdien zijn we bij elkaar.”

(Lees verder onder de foto)

Sander en Willemijn
Sander, Willemijn en de kinderen in hun woning in Amersfoort. Foto: Arthur & Willemijn

Als man in de damesmode

Samen zijn Sander en Willemijn dagelijks druk bezig voor alle zeven filialen. Sander koopt de nieuwe collecties in en zorgt dat de paspoppen er fantastisch uitzien. Willemijn traint de stylisten die in de kledingwinkels staan en helpt ook klanten in de winkel die op afspraak komen. Sander: “Dameskleding is supermooi om mee te werken, omdat je er veel meer kanten mee op kunt dan bij herenkleding. Er zijn voor vrouwen veel verschillende stoffen en je kunt beter mixen dan bij de mannen.

Daarnaast is winkelen voor de vrouw een mooi moment voor haarzelf. Als man heb je toch een andere kijk op de vrouw en daardoor kan ik er op een positieve manier aan bijdragen dat vrouwen met de best passende kleding naar huis gaan.”

In de spiegel kijken

Omdat Sander en Willemijn mét en vóór mensen werken, maken ze veel bijzondere momenten mee. Sander: “De meest geweldige momenten zijn wanneer mensen terugkomen om ons te bedanken. Ze zijn anders naar zichzelf gaan kijken en dat is voor ons het mooiste compliment. Dit is ook de reden dat Willemijn de overstap heeft gemaakt naar deze branche.

Door mensen echt in de spiegel te laten kijken, hopen we dat mensen naar zichzelf gaan kijken zoals wij ze zien. Meestal zien vrouwen namelijk dat waar ze minder blij mee zijn. Hoe bijzonder is het als ze met tranen in de ogen naar zichzelf kijken en zeggen: ik mag er zijn!”

(Lees verder onder de foto)

Arthur en Willemijn Amersfoort
De winkel op Kamp 19 in Amersfoort. Het andere filiaal zit aan de Kortegracht. Foto: indebuurt

Tweede huid

Willemijn: “Maar ook van bruiloften een feestje maken, omdat je eindelijk weet wat je aan moet en waarin je je lekker voelt. Een net bevallen vrouw laten ervaren dat ze er nog steeds mag zijn ook al is haar lijf misschien nog niet helemaal zoals voor de bevalling. Mensen adviseren wanneer zij een dierbaar iemand hebben verloren. En hun hoofd er niet naar staat om na te denken over wat ze aantrekken en ze daarin volledig te ontzorgen. Er zijn veel voorbeelden die ons vak mooi maken en het gaat zoveel verder dan alleen verkoop van kleding! Sander zei altijd tegen mij: ‘kleding is een tweede huid dus zorg dat dit goed is!'”

‘Wees jezelf als geen ander, dan ben je op je mooist!’

De visie uit 1978 van Arthur & Willemijn is in 2012 vertaald naar BE-YOU-TIE-FULL. Willemijn: “Dit is de belichaming van wat wij doen. Wees jezelf als geen ander, dan ben je op je mooist! We willen dat de winkel een plek wordt, waar mensen zich thuis voelen. Onze stylisten tonen oprechte interesse in de klant en eerlijkheid staat altijd voorop. Geen verkooppraatje dat het zo mooi staat, maar echt meedenken en op zoek gaan naar de meest geschikte outfit. Daar staan we voor.”

Familiehuis aan de Kamp

Ook nog een leuk weetje, Kamp 19 is echt een familiehuis geworden. Arthur en Willemijn huurden het appartement boven de winkel op Kamp 19. En dat weet Sander nog heel goed. “De winkel groeide en opgegeven moment woonden we echt tussen de dozen. Mijn moeder was daar klaar mee en we verhuisden naar een nieuwbouwwijk. Om na vier jaar weer terug te keren naar dezelfde plek op de Kamp. Nu wonen Willemijn en ik hier en mijn broertje woont naast ons.”


Lees ook:

Closet therapy kast opruimen Arthur & Willemijn Amersfoort

Jouw rommelige kledingkast opruimen? Dat doe je met Closet Therapy in Amersfoort

Mensen, het is weer tijd om jouw kledingkast op te schonen. Want het voorjaar is begonnen en dat bet...
Arthur en Willemijn Amersfoort

5 x opgeloste mysteries over kledingwinkel Arthur & Willemijn in Amersfoort

Hiep hiep hoera! Kledingwinkel Arthur & Willemijn bestaat 40 jaar. Het eerste filiaal werd 40 jaar g...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Arthur en Willemijn. Meer over Arthur en Willemijn ontdekken?

Arthur en Willemijn kledingwinkels

Nu gesloten13:00 - 18:00

Kamp 19, Amersfoort

Bekijk meer:kledingwinkels

adv.