Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Saloua Cherrouda stylet bruiden: ‘Ik krijg altijd kippenvel als ik hun blijdschap zie’

Door Roeliene Bos 20 oktober 2017

Zestien jaar was Saloua Cherrouda (46), toen ze voor het eerst zelf een bruid stylde in het Soesterkwartier. “Dat was veel improvisatiewerk. Nu heb je de Action waar je diamanten plaksteentjes kan halen, maar die was er toen niet. Ik heb van een Frans kanten gordijn een sluier gemaakt.”

Zo provisorisch als toen gaat Saloua zeker niet meer te werk. De producten die ze gebruikt zijn van hoogwaardige kwaliteit en ze weet precies wat ze doet. “Wat ik doe is uit pure passie ontstaan. Mijn tante stylde bruidjes in Marokko en ik ging vaak met haar mee. Ik was op negenjarige leeftijd al gefascineerd door al die sieraden van bergkristallen en zoetwaterparels.” De in het Soesterkwartier geboren Saloua is trots op haar twee culturen, die je beiden terugziet in haar werk. “Ik vind zowel Nederlandse als Arabische bruiden echt gaaf om te stylen. En laatst heb ik nog een Chinese vrouw opgemaakt. Je had haar bruidsjurk van dichtbij moeten zien, prachtig. Al die gouden draadjes, echt fantastisch. Ik houd van die diversiteit.”

Kippenvelmomenten

Foto: Saloua Cherrouda

Het moment dat de bruidegom voor het eerst zijn bruid ziet, bezorgt Saloua zichtbaar kippenvel. “De bruidegom ziet zijn vrouw ineens in een hele andere hoedanigheid. Ik wil dat moment ook meepakken, dus ik blijf altijd na afloop. Ik krijg iedere keer weer kippenvel als ik zijn reactie zie.” Het gebeurt geregeld dat de kersverse mannen Saloua bedanken voor hun prachtige bruid. “Verleden jaar trouwde er een stel in een binnentuin in het centrum van Utrecht. Ik keek vanaf twee etages hoger naar het moment dat ze elkaar zagen en pakte mijn spulletjes weer in. En ineens stond de bruidegom in de kamer, die was me speciaal komen zoeken om me uitvoerig te bedanken. Dat zal ik nooit meer vergeten.” De haren van Saloua staan recht overeind. Zo bevlogen als zij is, maak je zelden mee.

Plaatjes plakken

Foto: Saloua Cherrouda

Haar enthousiasme voor bruiden begon al jong en nam met de jaren alleen maar toe. “Ik kan me nog goed herinneren dat de dochter van de Marokkaanse koning Hassan de 2e ging trouwen. Ik was toen een jaar of achttien. Er stond een artikel over haar in de Privé en ik wist niet hoe snel ik mijn schaar moest pakken om die plaatjes uit te knippen en in mijn plakboek te plakken. Ik kon uren naar die foto’s kijken. Ik vond het prachtig, zo’n Marokkaanse prinses met een kroon. Ik heb dat plakboek nog steeds, ik koester dat.” Inmiddels heeft ze al honderden bruiden gestyled en weet ze van bijna iedere bruid nog precies waar ze was en hoe ze heten. “Ze hebben allemaal een speciaal plekje in mijn hart.”

Dromen over New York

Foto: Saloua Cherrouda

Uitgedroomd is Saloua nog lang niet. Wat haar betreft neemt ze zo snel mogelijk ook opdrachten aan in het buitenland. “Een paar dagen naar Ibiza of Rome, helemaal prima, ik kom wel hoor.” Maar er is een stad die het hoogst op haar lijstje staat: New York. “Ik heb al twee keer een bruid uit New York gestyled, maar die trouwden helaas allebei hier. Een stel gaf me een sleutelhanger met mijn voorletter waar New York in gegraveerd staat.” Trots haalt Saloua haar autosleutels tevoorschijn. “De derde moet scheepsrecht zijn”, zegt ze lachend. “Ik ga graag het avontuur aan. Het vliegtuig in, koffertje mee, en gaan.”


Meer over Visazine ontdekken?

Visazine beauty en wellness

GeopendHele dag

Ruimtesonde 13, Amersfoort

Bekijk meer:beauty en wellness

adv.