Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Personal trainer Mitchell de Goede: ‘Ik trakteer mezelf elke maand op friet’

Door Ingelise de Vries 2 juli 2019

Mitchell de Goede (27) zit vandaag tussen de kettle bells en de gewichten, en zo is het bijna iedere dag. De personal trainer spendeert zijn meeste tijd in zijn eigen sportstudio, niet zelden op een zaterdagavond terwijl de meeste van zijn leeftijdsgenoten in de kroeg hangen. “Mijn vader appte laatst: heb je ruzie thuis? Ik was om tien uur op zaterdagavond nog aan het sporten.”

“Iedereen verklaart je voor gek als je op zaterdagavond aan het sporten bent”, zegt Mitchell. “Maar ik geef niks om uitgaan, laat mij maar lekker aan mijn gezondheid werken.” Hij is zeven dagen per week in zijn sportstudio ReFeed your body te vinden waar hij als personal trainer mensen aan een fit lijf helpt. Maar: “je doet het allemaal zelf. Als personal trainer ben ik er twee uur per week bij, maar de rest van de week moet jij het doen.”

Niet goed genoeg

Zelf is hij minstens vier keer per week fanatiek aan het sporten. “Ik vind dat mijn conditie nog steeds niet goed genoeg is. Het is niet dat ik verslaafd ben, maar als ik niet train voel ik me niet relax. Iedereen wil lekker in zijn vel zitten, dat is het voor mij ook. En een uitlaatklep.” Zijn voorkeur gaat uit naar een flink zware training: strength and conditioning. “Dat is altijd wel afzien. Je trekt jezelf bijna altijd leeg en tijdens de workout vraag je jezelf af waar je aan bent begonnen. Achteraf voel ik me daar wel het beste bij. Niet door het slecht gaan, maar ik word er het fitst van.”

Fitter en gezonder

Sporten is dan ook afzien en niet altijd even leuk. Het resultaat is er als het goed is wel naar. “Je kunt die ene hike doen die je graag wilde doen. Je voelt je fitter, wordt beter wakker, hebt geen hartkloppingen meer: het zijn allemaal dingen die uit gezond leven voort kunnen komen.” Heilig noemt Mitchell zichzelf niet. “Ik drink en rook niet, maar ik snack wel af en toe. Of af en toe, bijna elke dag. Als je voldoende blijft bewegen, is het geen punt. Oreo’s met witte chocola gaan er bij mij ook goed in. Ik ga ook wel eens naar de McDonalds en trakteer mezelf elke maand op friet van Van Gogh.” Dat hij zelf niet drinkt, betekent niet dat hij tegen alcohol is. “Uiteindelijk gaat het om de balans. Alcohol is niet heel gunstig voor je lichaam, maar ik kan me voorstellen dat mensen het lekker vinden in combinatie met een terras of een kaasplank. Genieten is ook goed.”

Je eigen referentiekader

Mitchell is van mening dat je sporten vooral voor jezelf doet, niet voor anderen. Sociale media zijn wat hem betreft dan ook best een valkuil. “Er wordt een ideaalbeeld geschept terwijl misschien twee procent van de wereld er zo uitziet. Kijk vooral naar wat je achterlaat. Niet iedereen heeft dat perfecte maatje, wil je dat überhaupt? Refereer altijd naar jezelf, jij bent je enige referentiekader. Niemand anders kan jou veranderen. Als je van 130 kilo naar 75 kilo wil, dan kan dat in theorie. Maar word je daar gelukkig van?”

“Als je iets wil, ga er voor de volle honderd procent voor”

Laat je niet gek maken

“Zeker bij jongeren merk ik dat social media zoveel invloed heeft. Het is allemaal zo nep”, zegt Mitchell. “Dan loop ik op Lepeltje Lepeltje en komt er iemand naar me toe: het gaat zo goed met je, hè? Dan vraag ik op basis waarvan diegene dat aanneemt en dan heeft iemand dat van mijn Instagram-posts. Ik kan tien filmpjes maken van één training en die de hele dag door plaatsen waardoor het heel goed lijkt te gaan.” Laat je niet leiden door sociale media, is zijn boodschap. Ook niet door anderen in je omgeving. “Er zijn naast mensen die je supporten ook mensen die tegen je zullen zijn. Zeggen dat je jezelf niet bent of dat je gewoon een wijntje moet komen drinken. Als je iets wil, ga er voor de volle honderd procent voor. Laat je niet gek maken door anderen.”

Ondernemer Uitgelicht

Ken jij ook een Amersfoortse ondernemer met een bijzonder verhaal? Laat het ons weten!

Kapper Jill Oostveen heeft een nieuwe zaak: ‘Half Amersfoort komt hier mimosa’s drinken’

Het is de zoete inval in de spiksplinternieuwe zaak van Jill Oostveen (32) aan de Weverssingel. Tijd...

Personal organizer Wendy Maxwell: ‘Heel veel spullen hebben maakt niet gelukkig’

Esther Settels verlaat Citymarketing: ‘Ik ben verliefd geworden op de stad’Meer over ReFeed your body ontdekken?

ReFeed your body


Geopend06:30 - 22:00

Koedijkerweg 12.1-20, Amersfoort

adv.