Personal organizer Wendy Maxwell: ‘Heel veel spullen hebben maakt niet gelukkig’

Wendy Maxwell. Foto: Ingelise de Vries
Wendy Maxwell. Foto: Ingelise de Vries

Wendy Maxwell glundert vrijdagavond als ze op de stoep in de Bergstraat staat, er zit een sprankje ongeloof in. Ze staat voor de ingang van NTWRKPLK, een nieuwe vergaderlocatie en flexwerkplek in de stad. Samen met Lilian Prins heeft ze de locatie binnen een paar maanden uit de grond weten te stampen.

Twee dagen voor de opening spraken we Wendy (39) bij haar thuis in de Kruiskamp. Tot een paar maanden geleden had ze daar ‘slechts’ één onderneming: WMTOC, wat staat voor Wendy Maxwell The Organizing Company. Haar liefde voor dingen opruimen heeft ze omgezet tot een bedrijf. “Ik hou er echt van om dingen te organizen, een logische plek te geven”, zegt ze met een kop koffie in haar handen. “Een beetje OCD!”, klinkt het vanuit de keuken, waar haar 17-jarige dochter net koffie voor ons heeft gemaakt. Ze wonen samen in het appartement, waar het inderdaad heel opgeruimd oogt.

Veel spullen om te organiseren

“Als je veel spullen hebt, moet je dat goed kunnen organiseren”, vertelt Wendy. Ze vindt zelf enorm veel dingen leuk en weet dat goed op te bergen. “Steeds meer mensen vroegen of ik kon helpen met verhuizen, inrichten of opruimen. Ik organiseer echt alles, van administratie tot keukenkastjes of agenda’s.”

“Als ik iets niet nodig heb, moet het weg”

Steeds meer mensen zagen haar talent. “Het was een vriendendienst, tot een vriend van me zei dat ik hier echt meer mee moest doen. ‘Ik ga een website voor je bouwen en dan zien we wel’, zei hij. Hij was mijn eerste klant.”

Rust in je hoofd

Opruimen brengt volgens Wendy rust in je hoofd. “Heel veel hebben maakt niet gelukkig. Je moet het meedragen, schoonmaken, opruimen. Veel spullen kosten veel energie. Als ik spullen heb waarvan ik denk: ik heb geen plek voor jou, dan moet het gewoon weg. Het slaat nergens op om dat te bewaren. Als ik het niet nodig heb moet het weg.”

Die spullen gaan overigens niet linea recta de prullenbak in. “Soms gaat het naar de kringloop, ik geef het weg of zet een zak spullen bij de bovenbuurvrouw voor de deur. Ze is er altijd heel blij mee en maakt dan speciaal voor mij wat lekkers.”

Nieuwe familie

Naast haar bedrijf als personal organizer, heeft ze nóg een bedrijf. Samen met Lilian Prins heeft ze een locatie aan de Bergstraat, naast Bindi. Als NTWRKPLK – een ondernemersnetwerk voor vrouwen – verhuren ze flexwerkplekken en vergaderlocaties. “Toen ik net begon met ondernemen, rende ik elke ochtend hard door de binnenstad en zag ik lege panden. Ik dacht: hoe vet is het als ik een vergaderlocatie begin? Ik heb Lilian geappt om te sparren.”

Het leek Wendy een logische stap voor Lilian om een locatie te gaan zoeken voor NTWRKPLK. “Ik dacht: ik vraag haar gewoon of we samen iets kunnen zoeken. Ze zat alleen maar te lachen toen ik dat vroeg. Ze liet me mijn ding doen, ik werd steeds zenuwachtiger. Tot ze zei: ik heb al een locatie, het wordt veel werk dus ik wil het graag samen doen.”

Keihard werken

Dat is nog geen half jaar geleden en inmiddels hebben de vrouwen hun locatie geopend. “Het was keihard werken, we werkten constant en sliepen amper. Maar we hebben onwijs veel lol gehad met investeringen, inrichten, al die dingen. Soms zijn we zoekende, maar het is zo leuk. Alsof ik er een zusje bij heb.”

Vooralsnog blijft Wendy haar twee bedrijven runnen. “Ik help mensen organiseren en zorg dat de vergaderzalen bij NTWRKPLK gevuld blijven. We gaan natuurlijk verder met concepten bedenken voor nieuwe evenementen. Er zijn zoveel leuke mensen en bedrijven in Amersfoort, daar moeten we echt wat mee.”

Ondernemer Uitgelicht

Ken jij een Amersfoortse ondernemer met een bijzonder verhaal? Laat het ons weten!

Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen

NTWRKPLK

Bergstraat 8, 3811 NH Amersfoort

Nu gesloten

Meer informatie

NTWRKPLK

Bergstraat 8, 3811 NH Amersfoort

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Marija creëert de mooiste wenkbrauwen: ‘Het is mijn specialiteit geworden’”

Marija creëert de mooiste wenkbrauwen: ‘Het is mijn specialiteit geworden’

Foto: Denise Tichelaar
Ga naar “Saskia is coach: ‘Gun het jezelf om meer inzichten en rust te krijgen’”

Saskia is coach: ‘Gun het jezelf om meer inzichten en rust te krijgen’

Aangeboden door Vrouwencoach.nl

Ga naar “Kapster Sabine opent eigen zaak in Liendert: ‘SABB is een droom die uitkomt’”

Kapster Sabine opent eigen zaak in Liendert: ‘SABB is een droom die uitkomt’

Foto: Denise Tichelaar

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Fleece panty € 9,99”

Fleece panty € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “CALVÉ PINDAKAAS van € 9,68 voor € 4,50”

CALVÉ PINDAKAAS van € 9,68 voor € 4,50

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Pauline Wingelaar € 2,99”

Pauline Wingelaar € 2,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023

Agenda

Ga naar “Nieuw! Schilderen met olieverf op waterbasis”

Nieuw! Schilderen met olieverf op waterbasis

 • Lida Meines Portretschilderijen en Schildercursussen
 • T/m 12 feb

Topper

Ga naar “Carnaval in Amersfoort”

Carnaval in Amersfoort

 • Van 18 feb t/m 21 feb
Ga naar “Gluren bij de Buren”

Gluren bij de Buren

 • 5 februari 2023